avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... 6 luni termen CEDO raportat la momentul prezent
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

6 luni termen CEDO raportat la momentul prezent

in noiembrie 2010 instanta de recurs la litigii de munca ( CAB) s-a prnuntat in condica... in ianuarie 2011 am xeroxat sentinta civila d recurs care nu se comunica acasa, deci trebuie sa o iau la cunosinta.
pt CEDO cand incep cele 6 luni......de prescriere ? de cad am epuizat caile de atac din tara. sau .. de cand am xerocopiat cu tot cu motivare sentinta - de la recurs.
de fapt cand se termina efectiv recursul in romania? la litigii de munca.
mersi, (acum suntem in 3 martie..2011)

Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
ContSters83715, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:39, 4 Martie 2011
termenul se calculeaza de la data pronuntarii hotararii din recurs.
Curtea Europeana a Drepturilor Omului ( C.E.D.O. ) nu poate fi sesizata de persoana care se considera victima unei incalcari a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului decat in termen de 6 luni, calculate de la data pronuntarii ultimei hotarari judecatoresti pronuntate de instanta nationala ( decizia instantei de recurs).Cu alte cuvinte, dupa momentul epuizarii cailor de recurs interne, persoana lezata prin hotararea pronuntata de ultima instanta de judecata, trebuie ca in termen de 6 luni sa formuleze cererea si sa sesizeze in scris C.E.D.O.

P.S.
Cred ca la acest subiect ati mai primit raspuns pe alt topic deschis de dvs
www.avocatnet.ro/content/for...
data pronuntarii hotararii din recurs. (motivata sau nu?) (doar in condica pronuntata sau cand o iau la cunostinta cu motive)... scuze ca revin... eu banuiesc ca din condica, dar astept confirmarea, multumesc
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
ContSters83715, utilizator
Pronuntarea se considerata ca fiind data de la condica.
Aceeasi data o gasiti si in hotararea ulterior redactata.
avand in vedere ca la recurs la litigii de munca nu se comunica sentinta de recurs acasa......deloc
iar recursul e definitiv si irevocabil...... chiar daca mai exista caile extraordinare de atac.......multumesc......sper ca am inteles bine

Alte discuții în legătură

Cerere de revizuire respinsa grosu48 grosu48 Ce pot face daca mi s-a respins cererea de revizuire prin incalcarea jurisprudentei CEDO(cererea 18183 Martocian vs ... (vezi toată discuția)
Cai de atac ignat_rodica ignat_rodica unde putem sa ne adresa impotriva unei hotarari judecatoresti devinitiva si irevocabila care a trecut si prin galea extraordinala(contestatie in anulare),care ... (vezi toată discuția)
Cedo privind concedierea alexandru85_gl alexandru85_gl Buna ziua, In 2007 am fost concediat pe o lege care abia in 2014 a fost declarata neconstitutionala, dar eu pierdusem procesul in 2013.Mi-am consumat toate ... (vezi toată discuția)