avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CEDO privind concedierea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CEDO privind concedierea

Buna ziua, In 2007 am fost concediat pe o lege care abia in 2014 a fost declarata neconstitutionala, dar eu pierdusem procesul in 2013.Mi-am consumat toate caile de atac.Intrebarea mea e daca, CEDO ar putea sa.mi dea castig de cauza avand in vedere ca am fost concediat pe o lege care desi a fost declarata neconstitutionala abia in 2014 cu siguranta era si in momentul concedierii mele. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:46, 11 Ianuarie 2016
Nu mai puteti actiona la CEDO, intrucat ati depasit termenul de promovare a plangerii.

Curtea Europeana a Drepturilor Omului ( C.E.D.O. ) nu poate fi sesizata de persoana care se considera victima unei incalcari a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului decat in termen de 6 luni, calculate de la data pronuntarii ultimei hotarari judecatoresti pronuntate de instanta nationala ( decizia instantei de recurs).

Cu alte cuvinte, dupa momentul epuizarii cailor de recurs interne, persoana lezata prin hotararea pronuntata de ultima instanta de judecata, trebuie ca in termen de 6 luni sa formuleze cererea si sa sesizeze in scris C.E.D.O.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac ignat_rodica ignat_rodica unde putem sa ne adresa impotriva unei hotarari judecatoresti devinitiva si irevocabila care a trecut si prin galea extraordinala(contestatie in anulare),care ... (vezi toată discuția)
Cerere dosar cedo - termen de depunere afd17 afd17 Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca pentru a trimite un dosar la CEDO,exista o perioada limita de timp intre pronuntarea hotararii definitive si irevocabile ... (vezi toată discuția)
6 luni termen cedo raportat la momentul prezent ContSters83715 ContSters83715 in noiembrie 2010 instanta de recurs la litigii de munca ( CAB) s-a prnuntat in condica... in ianuarie 2011 am xeroxat sentinta civila d recurs care nu se ... (vezi toată discuția)