avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cerere dosar CEDO - termen de depunere
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cerere dosar CEDO - termen de depunere

Buna ziua,
va rog sa imi spuneti daca pentru a trimite un dosar la CEDO,exista o perioada limita de timp intre pronuntarea hotararii definitive si irevocabile in tara,si inscrierea dosarului la CEDO.(am auzit ca este o limita de 6 luni???)multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: afd17 , utilizator 15:29, 30 Martie 2013
Curtea Europeana a Drepturilor Omului ( C.E.D.O. ) nu poate fi sesizata de persoana care se considera victima unei incalcari a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului decat in termen de 6 luni, calculate de la data pronuntarii ultimei hotarari judecatoresti pronuntate de instanta nationala ( decizia instantei de recurs).

Cu alte cuvinte, dupa momentul epuizarii cailor de recurs interne, persoana lezata prin hotararea pronuntata de ultima instanta de judecata, trebuie ca in termen de 6 luni sa formuleze cererea si sa sesizeze in scris C.E.D.O.

Detalii mai gasiti si aici
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...
Sesizarea dupa cele 6 luni, va fi respinsa ca tardiva.
multumesc mult pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2013
afd17, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac ignat_rodica ignat_rodica unde putem sa ne adresa impotriva unei hotarari judecatoresti devinitiva si irevocabila care a trecut si prin galea extraordinala(contestatie in anulare),care ... (vezi toată discuția)
6 luni termen cedo raportat la momentul prezent ContSters83715 ContSters83715 in noiembrie 2010 instanta de recurs la litigii de munca ( CAB) s-a prnuntat in condica... in ianuarie 2011 am xeroxat sentinta civila d recurs care nu se ... (vezi toată discuția)
Cedo privind concedierea alexandru85_gl alexandru85_gl Buna ziua, In 2007 am fost concediat pe o lege care abia in 2014 a fost declarata neconstitutionala, dar eu pierdusem procesul in 2013.Mi-am consumat toate ... (vezi toată discuția)