avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cerere de revizuire respinsa
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cerere de revizuire respinsa

Ce pot face daca mi s-a respins cererea de revizuire prin incalcarea jurisprudentei CEDO(cererea 18183 Martocian vs Romania)




















Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 14:44, 1 Februarie 2018
Hotărârea dată asupra revizuirii este supusă căilor de atac prevăzute de lege pentru hotărârea revizuită.
Situatia este complicata,pentru ca a fost respinsa prima data de camera preliminara,pe motivul ca am introdus tardiv actiunea,in conditiile cand eu nu am primit ordonanta Prim Procurorului.Ma gandesc daca pot aduce cazul la cedo,folosindu-ma de speta respectiva sau sa fac cerere de nulitate absoluta.multumesc
CEDO nu se ocupa cu caile extraordinare de atac, deci puteati apela simultan la CEDO si la revizuire. Termenul de a apela la CEDO este de sase luni de la comunicarea motivarii deciziei ramasa definitiva pe caile ordinare de atac.
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
tgeorgescu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Potrivit prevederilor art 26 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale ( numita in limba romana C.E.D.O. ), amendata prin Protocoalele nr. 3, 5 si 8, ratificata de Romania prin Legea nr 30 / 1994, Curtea a nu poate fi sesizata decat dupa epuizarea cailor de recurs interne, asa cum este stabilit conform principiilor de drept international general recunoscute si intr-un termen de 6 luni, incepand cu data deciziei interne definitive.
Indiferent de natura procesului ( penal, civil, comercial, contencios administrativ, etc.) care s-a finalizat, Curtea Europeana a Drepturilor Omului ( C.E.D.O. ) nu poate fi sesizata de persoana care se considera victima unei incalcari a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului decat in termen de 6 luni, calculate de la data pronuntarii ultimei hotarari judecatoresti pronuntate de instanta nationala ( decizia instantei de recurs).Cu alte cuvinte, dupa momentul epuizarii cailor de recurs interne, persoana lezata prin hotararea pronuntata de ultima instanta de judecata, trebuie ca in termen de 6 luni sa formuleze cererea si sa sesizeze in scris C.E.D.O.

2. Curtea nu are competenta de a verifica daca instantele nationale au apreciat corect sau nu probele administrate in cauza, ci doar de a stabili daca mijloacele de proba au fost administrate intr-o maniera echitabila.
In materia administrarii probelor, elementul determinant al examenului efectuat de catre instanta europeana este maniera in care probele sunt prezentate in fata judecatorului national. Curtea examineaza procedura in ansamblul sau si nu se opreste doar la un moment punctual pentru a decide incalcarea sau respectarea art. 6 din Conventie.

asa este,dar eu ce pot sa fac in conditiile cand nu este respectata nici jurisprudenta cedo ,care este punctuala.Ce trebuie facut pentru a-ti obtine dreptul?o zi frumoasa

Alte discuții în legătură

Revizuirea deciziei si cedo danaa1 danaa1 Din momentul in care s-a dat o decizie definitiva de catre o instanta, iar partea vatamata examinand soluția redactata de catre judecator, daca aceasta parte ... (vezi toată discuția)
Cai de atac danamatea danamatea Va rog sa-mi spuneti care sunt caile de atac intr-un proces de dr muncii astfel incat sa pot ajunge la Curtea europeana ? S-a dat hotarare de catre ... (vezi toată discuția)
Adresare catre cedo. Imparatul Imparatul Se face la CEDO dupa ce am epuizat in tara toate caile ordinare de ataca? Chiar daca se afla in revizuire, facuta oricum in afara termenului, dar care este ... (vezi toată discuția)