As vrea si eu o opinie calificata si obiectiva in o problema penala.
Care e urmatorul pas in situatia in care s-a facut recurs la Curtea de Apel iar acesta a casat sentintele penale dinainte (sentinta dinainte era de amenda penala in suma de 11000 lei ) si a dat o sentinta exact ceea ce au cerut juristii partii adverse implicate in proces - inchisoare cu suspendare - si plata unei sume mai mari de bani?
Ideea e ca nu s-a putut asigura un proces echitabil si se presupune existenta unor influente care au dus respingerea recursului si la o aceasta sentinta. Doar ca e greu de dovedit...
Care ar putea fi urmatorul pas pentru ca se pare ca e mult mai rau decat inainte de recurs?
Va multumesc.
Nu cred ca isi poate intemeia cu succes cererea de revizuire sau de contestatie in anulare tocmai pt ca nu se intrevad ipotezele prevazute de lege.
De mers mai departe se poate merge la CEDO daca de la data finalizarii recursului nu au trecut mai mult de 6 luni.
Dar se poate incerca o plangere la CEDO si dupa scurgerea termenului de 6 luni daca ar exista motive temeinice.
Daca va referiti la arestarea persoanei aceasta se poate realiza in aceeasi zi.
Daca vreti sa sesizati CEDO termenul de 6 luni curge de la data pronuntarii hotararii judecatoresti.
Plangere cedo
gabyteo
Buna ziua
Daca pierd un proces la CSJ ma pot adresa CEDO sau mai este vreo cale de atac? Este necesar recursul in anulare ?
Va multumesc (vezi toată discuția)
Cai de atac
danamatea
Va rog sa-mi spuneti care sunt caile de atac intr-un proces de dr muncii astfel incat sa pot ajunge la Curtea europeana ?
S-a dat hotarare de catre ... (vezi toată discuția)