Pt. MihaiJuridic= Te rog nu mai informa gresit. Dosarul despre care vorbesti se depune la Casa de pensii in doua cazuri: incetare angajator sau contract individual de munca incheiat pe perioada determinata. Vezi art. 129 din L.19/2000.
Concediul pentru cresterea copilului se acorda optional oricaruia dintre parinti, cu conditia indeplinirii stagiului de cotizare, si numai dupa ce mama efectueaza un nr. minim de 42 de zile din concediul post natal. Daca tatal copilului solicita aceasta indemnizatie, mama trebuie sa dea o declaratie pe proprie raspundere, sau sa prezinte o adeverinta de la angajatorul sau ca ea nu se afla in plata aceleiasi indemnizatii......
Nu toti angajatorii seamana intre ei! Sistemul este identic!, iar noi nu putem face fata sistemului. Credeti ca avem sanse de castig, cand pana si un amarat de examen (pe care il platesti ca sa participi la el, in cele mai multe cazuri), este ``masluit``? Convingeti-ma, in caz contrar... Daca ne-am opune, sau daca am avea puterea sa ne opunem in vreun fel, cred ca angajatorii nu ar mai fi toti ``identici``
Cele ``42 de zile`` de concediu postnatal le gasesti in L 19/2000. Pt. ac. indemniz.de crestere a copilului pana la 2 ani, care nu e totuna cu indemniz.de maternitate, este de 85% din 9.211.000 lei, prin aplicarea art. 125 din L 19.
cgt