avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Activitate mocanuarc1

Activitate mocanuarc1

Răspuns la discuția calcul spor ore de noapte
Darie Tudor a scris:

Cred ca lucrati in politie, nu in administratie.

In exemplul pe care vi l-am dat angajatul lucreaza 8 ore in intervalul 18,00 si ora 2,00 noaptea. Sau intr-un grafic turnus.
Avand in vedere faptul ca se considera ore de noapte inervalul de la ora 22, la ora 06,00 dimineata, se plateste numai munca depusa in timpul noptii. In exemplul de mai sus de la ora 10,00 seara la ora 2, 00 noaptea cand se termina programul de lucru.
nu cred ca exista loc de munca in care sa se termine programul de lucru la ora 02.00
Darie Tudor a scris:

Pentru lucrul in timpul noptii, se acorda un spor de 25% din salariul de baza.

Munca prestata intre orele 22,00-6,00 este considerata munca de noapte.
Sporul se acorda numai pentru orele prestate noaptea.

Salariatul care are programul de lucru intre orele 18.00 si 2.00, va fi platit cu spor de noapte doar pentru orele lucrate in intervalul de la 22.00 la 2.00. Pentru orele lucrate intre orele 18.00 si 22.00 salariatului nu i se va acorda acest spor.

Cum se calculeaza? Mai intai afli tariful orar sa vezi cat costa o ora, apoi afli cat reprezinta 25% din acest tarif, si inmultesti valoarea rezultata cu nr de ore noapte.

cum adica sporul se acorda doar intre orele 22.00 - 02.00???????
si intre orele 02.00 - 06.00 nu este program de noapte????
dar ce inseamna "15% din salariul de baza pentru fiecare ora de munca de noapte prestata".
cum se calculeaza??
in CM am gasit 15%
Modul de calcul al sporului de noapte pentru functionari publici(MAI).
As vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu modul de calcul al sporului de noapte pentru functionari publici(MAI).
Lucrez in ture de 24h si am pe luna 6-8 ture.
In CM se zice ca se acorda "un spor la salariu de minimum 15% din salariul de baza pentru fiecare ora de munca de noapte prestata".
Cum adica pentru fiecare ora de munca??
Pe luna sunt aprox 56 ore de noapte.
Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Deranjez doar cu o simpla intrebare;
Pentru a participa la un concurs am avut nevoie si de un aviz psihologic dat de la un centru de testare acreditat.
Rezultatul avizului a fost negativ, lucru care banuiesc eu se datoreaza unei greseli de interpretare sau unei greseli de exprimare din partea mea. In urma acestui rezultat nu mai pot participa la concurs, nu am timp sa contest rezultatul, si nici sa primesc raspunsul in timp util pana la desfasurarea concursului.
De la organizatorul concursului am fost informat ca fara aviz favorabil nu pot participa la concurs si nici nu pot primi o dispensa de participare la concurs pana vine rezultatul contestatiei
Intrebarea de baza era urmatoarea: In cazul in care contest un act care poate produce efecte, se suspenda sau nu producerea efectelor pana la rezolvarea contestatiei si care este baza legala?
A doua intrebare este: daca in urma rezolvarii contestatiei se constata ca a fost vorba de o gresala, cum ramane cu concursul care deja a trecut si la care eu am fost impiedicat sa particip?
Cu multe multumiri pentru timpul acordat
Adrian Mocanu