avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate M.Dacian

Activitate M.Dacian

Răspuns la discuția Analize medicale periodice
Va multumesc de raspunsuri.
Am o situatie mai deosebita legata de Medicina Muncii adica mai exact:
Dupa efectuarea cu succes a vizitei medicale periodice la medicul de Medicina a muncii la 2 zile dupa am fost informat ca trebuie sa reiau toate analizele deoarece Cabinetul cu care firma angajatoare are contract s-a schimbat. Mentionez ca fisa medicala cu avizul apt a fost intocmita de primul cabinet. Intrebarea mea este sunt sau nu obligat legal sa dau curs cererii deoarece intre vizita mea medicala si schimbarea medicului de medicina a muncii au trecut 48 de ore doar? Ideea e doresc sa solicit angajatorului eliberarea fisei mele de la primul medic si sa o folosec la al doilea daca se impune. Astept un sfat din partea dvs.
Va multumesc!
Buna ziua

Doresc sa intermediez anunturi pt. „Monitorul Oficial” si as dori sa stiu cum sa procedez, daca cineva stie pasii pentru a deveni colaborator.
In ce conditii si care sunt pasii pe care un angajator ii urmeaza daca vrea sa desfaca contractul de munca pe motiv indisciplinar? Iar angajatul cum se poate apara?#-o
Am studiat cartea de munca si am un stagiu de 24 luni incepand cu iunie 2007:
01.06.2007-31.12.2007 cm pe 2 ore 7 luni. (contracte la 2 firme simultani)
01.09.2007-01.03.2008 cm pe 8 ore 6 luni.
01.03.2008-01.05.2009 cm pe 2 ore 14 luni.
01.05.2009-01.06.2009 cm pe 8 ore 1 luna.
Preaviz cu data expirarii in 29.05.2009. Programul de la AJOFM imi da 1 an si 7 zile in data de 09.06.2009. Ma gandesc ca programul ia in calcul declaratile cu stagiul depuse pana la acea data adica pana la data de 29.05.2009 cand a fost ultima mea zi de lucru. Intrebarea este totusi nu calculeaza programul lor stagiul incepand cu ultima zi a preavizului 24 luni in urma? Ca atunci e stagiul descris de mine mai sus. Oricum luni voi depune dosarul si am sa vad atunci exact ce e.

Deci daca imi depun dosarul luni 15.06.2009 stagiul se va calcula de la 15.06.2009-16.06.2007? Mi se pare ciudat sa calculeze asa stagiul, nu ar fi normal sa calculeze de la data cand mi s-a terminat preavizul adica 29.05.2009, deoarece este clar ca nu pot sa am stagiu dupa ce am fost disponibilizat? Daca imi gasesc de lucru si voi fi angajat din somaj sunt beneficii? Mersi....
29.05.2009.
Bun si unul care are fix 12 luni cand isi depune dosarul daca cartea de munca iese de la ITM peste 2 saptamani?
Si in cazul meu eu primesc cartea joi adica a 8 -a zi . Daca azi am 1 an si 7 zile mai am timp sau nu?
Eu am inteles ca stagiul se calculeaza de la data expirari preavizului de somaj si am 30 de zile ca sa-mi depun dosarul la AJOFM. Am intrebat si azi şi mi-a spus ca daca am lucrat in 2 locuri simultan duc adeverinta de la fiecare si stagiul este cumulativ, (am verificat si am doar 7 luni la 8 ore restul de timp la 2 ore cu suprapunere de stagi cotizare de 4 luni), lucru care explica de ce lor le-a iesit un an si 7 zile.
Am fost azi la AJOFM si mi-a verificat stagiul de cotizare: un an şi 7 zile adică 12,25 luni. Insemna ca totusi stagile de 8 ore cu 2 ore simultan se cumulează potrivit programului de la AJOFM. In fine am sa-mi depun dosarul si voi vedea daca va fi bine.
Multumesc pentru raspunsuri, dupa ce ITM-ul imi va elibera cartea de munca joi, vineri am sa ma adresez AJOFM pentru a-mi lista stagiul de cotizare si atunci voi vedea daca este suficient pentru a intra in somaj.