avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate ispas

Activitate ispas

Răspuns la discuția somatie de plata
Va multumesc pt raspuns. Din experienta dumneavoastra...la ce tertipuri (reactii de raspuns) sa ma astept din partea adversarului, sau a instantei? Este vorba de o lucrare receptionata prin proces verbal doar semnat, nu si stampilat. Refuzul platii este justificat prin "lipsa banilor". Factura a fost acceptata la plata! Pentru lucrare a fost facuta comanda de catre beneficiar singurul document care lipseste este un contract. Ce penalitati pot fi solicitate daca nu exista mentiune despre acestea in inscrisuri?( dobanzi legale!? )
Mentionez ca firma are un precedent in materie, cu o alta societate, care a castigat invocand ceva de genul: "lucrarea nu a fost corespunzator executata"...."procesele verbale de receptie au fost semnate si stamplilate de o persoana din firma care nu avea aceasta autoritate"(desi era seful de lucrari din partea beneficiarului etc.) - nu am fost eu cea care s-a ocupat de acel dosar(m-am informat doar despre trecutul litigios al firmei), dar..acum este debutul meu in acesta meserie.
Va multumesc!
Georgiana
Va rog sa ma sfatuiti! In absenta contractului ca inscris doveditor al existentei drepturilor si obligatiilor, ce alte inscrisuri pot fi acceptate de catre instanta pentru emiterea somatiei de plata. (ex. comanda, facturi acceptate, procese verbale de receptie a lucrarii; in ce conditii pot substitui existenta contractului? Daca ati intampinat situatii asemanatoare, va rog sa-mi impartasiti din experienta dumneavoastra.)
Va multumesc!