Dupa mai multe telefoane date la ITM, la firma de audit (care sustineau varianta contabilei) si la alte colege contabile (care s-au nimierit sa aiba chiar cazuri juridice pe aceasta tema) s-a ajuns in sfirsit la interptarea corecta a legii. Multumesc de sustinere.
Inca nu sint lamurit, de aceea voi exagera putin exemplul de calcul:
Sa zicem ca in decembrie-februarie am salariu de 500 RON (banui ca e vorba de brut). Sa zicem ca in martie mi se dubleaza salariul, ajunge la 1000 RON. Eu imi iau o zi de concediu de odihna in martie.
Conform alineatului 1 din articolul 145 al Codului Muncii, eu inteleg ca ziua aceea de concediu de odihna se va plati conform salariului din martie ("nu poate fi mai mica decit....").
Totusi, la locul de munca mi s-a calculat ca media pe cele 3 luni anterioare, respectiv 500 RON/luna. Ca si cum s-a luat in calcul doar alineatul 2, din motive neclare mie.
As avea o intrebare pentru Exemplul nr.2 de mai sus.
Daca salariatul a beneficiat de marire in luna in care a intrat in concediu (martie), cum se mai interpreteaza alineatul 1? Media zilnica a lunii in curs va fi tot 409 ron (pe martie a avut salariu 600 ron, in rest 500 ron). Multumesc.