Multumesc pentru raspuns. Imi puteti spune, va rog, ca sa cer de la oficiul de cadastru, respectiv primarie? Din pacate, la camera notarilor publici mi-au spus clar ca nu pastreaza alte documente decat certificatul de mostenitor (tin sa mentionez ca CM este vechi de aproape 30 ani)
Am facut un antecontract pentru cumpararea unei case, cu credit. La incheierea antecontractului, la notariat, nu au fost solicitate toate actele din istoric, ci a fost folosit doar ultimul act de proprietate. Banca ne-a solicitat toate actele din istoric.
Am obtinut actele dar am descoperit si o neconcordanta: Acum aproape 30 de ani, unul din proprietari a obtinut casa prin mostenire de la parinti, si a vandut casa cam 10 ani mai tarziu in baza celor doua certificate de mostenitor. Insa in unul din certificatele nu apare ca mostenitor proprietarul respectiv, este trecut ca "fiu" tot numele tatalui. Poate fi o greseala de dactilografiere, sau poate a existat un al doilea fiu cu acelasi prenume ca si tatal. In orice caz, certificatul nu a fost rectificat, si vanzarea ulterioara a avut loc, in mod inexplicabil, in baza lui.
Nu am gasit la arhiva alte acte legate de succesiune care sa clarifice situatia. Am gasit doar un vecin care a cunoscut persoana respectiva si sustine ca nu a avut frati, deci trebuie sa fi fost o greseala in act.
Ce ma sfatuiti sa fac mai departe? Unde as putea sa mai verific daca a fost intradevar o greseala in CM? In caz ca banca trece peste aceasta greseala din acte, imi recomandati sa cumpar casa respectiva?
Ce riscuri exista in caz ca totusi mai exista un frate (sau mostenitorii acestuia) ?
Multumesc
Buna ziua,
Detin in coproprietate cu inca 6 prieteni un teren. Fiecare are o cota parte diferita - in functie de banii pusi la achizitionarea terenului. Dorim sa costruim pe acest teren o vila cu mai multe apartamente, diferite ca suprafata, iar la subsol parcare. Din cate stim la intabularea fiecarui apartament se va inscrie in actele de proprietate ale apartamentului si cota parte la suprafetele comune (casa scarii, rampa acces garaj), numarul de locuri de parcare asociat apartamentului, precum si o cota parte la teren.
Intrebarea este daca exista vreo lege care sa specifice cum se calculeaza cotele pentru teren - curtea ramasa si amprenta casei. Daca se face in functie de suprafetele utile/construite ale apartamentelor, sau de numarul de apartamente, sau cum? Multumesc.