avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Activitate ASPROP

Activitate ASPROP

Va felicit pentru tot ce faceti.
Deci trebuie sa incepem cumva.
Poate ne ajutati sa reusim
Deci "soarta cruda" si " ce sa'i faci?" e tot ce se poate face?
Andreea Lisievici a scris:

Exista solutii care sa impace pe toata lumea, dar evident costa. Nu e vreo reclama, dar ca exemplu: [ link extern ] /
Nu l-am folosit, dar pare foarte interesant si o solutie integrata pentru toate aspectele administrarii interne a asociatiei de proprietari. In plus, datorita faptului ca logarea se face cu username si parola, dispare si problema publicitatii.

Eu cred ca problema este mult mai bine tratata pe acest site. Asociatiile, prin administrator/casier/contabil, tin toata gestiunea pe acest site, iar proprietarii au propriile conturi de vizualizare a datelor, toate gestionate de administratorul site-ului.
Dar doresc sa ridic alta problema/conflict, cu aceste aspecte:
1.- in toata Romania sunt milioane de proprietari/chiriasi care nu stiu ce platesc la asociatie (si platesc miliarde de euro anual).
2.- asociatiile nu trebuie sa depuna nici o situatie la nici un organism, decat o situatie de activ / pasiv, odata la 6 luni, la primarii (si multi nu depun nici aceasta raportare, primariile neputand sa raspunda nici la toate sesizarile, dar sa mai si verifice)
3.- marea majoritate a cenzorilor nu verifica nimic din evidenta financiar-contabila a asociatiei.
Iata de ce exista conflictul dintre milioane de nemultumiti si administratorii acuzati ca ar fi corupti.
Este cel mai bun argument pentru utilizarea unei aplicatii software pe tehnologie web.
Consider ca, la nivelul Romaniei, noi, marea majoritate a proprietarilor de apartamente de bloc nu avem simtul proprietatii. Eu, de mai bine de 25 de ani sunt in aceasta stare.
Argumentele le veti deduce singuri daca veti incerca sa va raspundeti la cateva intrebari:
1.- La cate adunari generale ale Asociatiilor de Proprietari ati participat?
2.- In cate luni ati stiut exact din ce se compune plata sumei de "intretinere" si ati achitat suma in cunostiinta de cauza (si, la nivel national, discutam de miliarde de euro platite anual)?
3.- Stiti numele presedintelui si a membrilor comitetului executiv din asociatia de proprietari unde sunteti membru, persoane ce va reprezinta interesele?
Iata de ce va propun numai sa consultati informatiile de pe site-ul ASPROP (atat legislatie cat si mod de utilizare).
Cred ca este singura solutie pentru "a face lumina" intr-o zona foarte "intunecoasa".