avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Activitate izabelahanu

Activitate izabelahanu

Răspuns la discuția mostenire
dupa 17 ani se poate accepta repunerea in termen?????
Răspuns la discuția mostenire
pai atunci de ce se tot sustine ideea ca daca deschizi un proces pentru o succesiune mai tarziu de sase luni de la decesul celui pe care il mostenesti poti fi declarat strain de mostenire?
cunosc cazuri
Discuție mostenire
Buna seara,
As dori sa ma ajutati si pe mine sa inteleg ce sanse sunt intr-un caz de mostenire.
Este vorba de casa bunicilor mei, decedati amandoi, ultimul decedat in 1996.
Bunicii aveau trei copii, doua fete(matusile mele) si un baiat(tatal meu) decedat in 1982.
Matusile au facut succesiunea in 1998, la doi ani de la moartea bunicului, in care au scris despre tatal meu ca este mort si nu avea mostenitori, ulterior in 1999, cand eu am aflat am facut o plangere la procuratura, in urma careia a urmat un proces, pt fals in acte, anulandu-se certificatul de mostenitor.
In urmatorii ani am incercat o reconciliere cu ele,fara nici un succes neajungand insa la un proces civil datorita unor probleme personale.
In prezent am deschis un proces si in plus se pare ca a mai aparut o fiica a tatalui meu dintr o relatie extraconjugala, aceasta nestiind nimic despre mostenire pana acum si aparand dupa 17 ani de la moartea bunicului.
Ce sanse am la aceasta mostenire, fara a- mi fi teama ca pot fi declarata straina de mostenire si de asemenea ce sansa are cealalta fiica a tatalui meu, avand in vedere ca a aparut dupa 17 ani?
Va multumesc anticipat si astept cu interes raspunsul dvs.
Discuție mostenire
Buna ziua,
Am si eu nevoie de o informatie va rog din suflet, este vb de o casa a bunicilor mei decedati amandoi, bunica in 1992 iar bunicul in 1996, acestia au avut trei copii, doua fete si un baiat.
Baiatul lor a fost tatal meu si a murit cu mult inaintea bunicilor, respectiv in anul 1982.
Dupa moartea bunicului matusile au facut succesiune declarand ca sunt singurele mostenitoare si nu exista urmasi ai tatalui meu.
Eu am facut o sesizare la procuratura asupra acestui fapt, a urmat un proces penal in urma caruia a fost anulat actul de mostenitor facut de matusi si au fost si pedespsite pentru falsul in declaratii cu amenda penala si pedeapsa cu inchisoarea dar cu suspendare.
De atunci au trecut 10 ani , timp in care am tot incercat sa vb cu ele si sa luam o decizie corecta, nu s a putut face nimic, iar acum au pus casa la vanzare folosindu se banuiesc de acelasi act fara valoare sau probabil li s a eliberat un alt act de mostenitor fals.
Intrebarea mea este, daca mai pot face ceva in aceasta situatie, daca ma pot scoate straina de mostenire desi ele au facut un fals astfel excluzandu ma total, desi eu am fost pe la casa respectiva si la inmormantarile bunicilor?
As putea solicita punerea unui sechestru asigurator prin procuratura?
Sfatuiti ma , va rog,ce as putea face in momentul de fatza?
Va multumesc anticipat.
Izabela