avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna seara,
As dori sa ma ajutati si pe mine sa inteleg ce sanse sunt intr-un caz de mostenire.
Este vorba de casa bunicilor mei, decedati amandoi, ultimul decedat in 1996.
Bunicii aveau trei copii, doua fete(matusile mele) si un baiat(tatal meu) decedat in 1982.
Matusile au facut succesiunea in 1998, la doi ani de la moartea bunicului, in care au scris despre tatal meu ca este mort si nu avea mostenitori, ulterior in 1999, cand eu am aflat am facut o plangere la procuratura, in urma careia a urmat un proces, pt fals in acte, anulandu-se certificatul de mostenitor.
In urmatorii ani am incercat o reconciliere cu ele,fara nici un succes neajungand insa la un proces civil datorita unor probleme personale.
In prezent am deschis un proces si in plus se pare ca a mai aparut o fiica a tatalui meu dintr o relatie extraconjugala, aceasta nestiind nimic despre mostenire pana acum si aparand dupa 17 ani de la moartea bunicului.
Ce sanse am la aceasta mostenire, fara a- mi fi teama ca pot fi declarata straina de mostenire si de asemenea ce sansa are cealalta fiica a tatalui meu, avand in vedere ca a aparut dupa 17 ani?
Va multumesc anticipat si astept cu interes raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: izabelahanu , utilizator 23:55, 13 Ianuarie 2013
1) noua ”fiică”, adică ”sora” dvs. după tată va trebui să dovedească calitatea ce și-o arogă ;
2) de va fi ”sora” dvs. după tată : veți fi beneficiarele egale ale moștenirii defunctului tată.
pai atunci de ce se tot sustine ideea ca daca deschizi un proces pentru o succesiune mai tarziu de sase luni de la decesul celui pe care il mostenesti poti fi declarat strain de mostenire?
cunosc cazuri
Exista si anumite situatii in care instanta acepta repunerea in termen . De ex fiica din relatia extraconjugala probabil nu a cunoscut data la care a decedat defunctul si nici nu a fost citata la sucesiune
dupa 17 ani se poate accepta repunerea in termen?????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un sfat VanillaSky VanillaSky * Mai intai o scurta prezentare pentru a intelege mai bine situatia. Este vorba despre o mostenire compusa dintr-o casa si terenul aferent, plus cateva hectare ... (vezi toată discuția)
Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Se poate anula succesiunea nelutu252002 nelutu252002 Buna ziua, Am urmatoarea problema: In 1980 a murit bunicul meu, mostenitori au fost tatal meu si sora lui. S-a dezbatut mostenirea si sora lui a renuntat ( ... (vezi toată discuția)