Prin legea 118/2010 s-a dispus reducerea cu 25% a depturilor salariale a personalului platit din fonduri publice. Daca eram in acea perioada detasat pe o functie de conducere la o organizatie profesionala, platit din fondurile private ale acesteia (din cotizatii) ar fi trebuit sa se aplice aceasta reducere? Fiind in dubiu un timp, existand pareri pro si contra, fostul presedinte a dat o decizie cu reducerea, mai multi colegi au contestat-o, consiliul national a dispus si el reducerea, dar trezorierul general si contabilul au virat toti banii pe card, contra acestor decizii, spunand ca este ilegala si cine vrea nu are decat sa depuna banii voluntar la casierie, ca ei nu ii opresc. Eu si fostul presedinte i-am depus pe 3 luni fara a spune ca ii cedam derfinitiv prin vreun act, ci asa am considerat pana se clarifica. Ceialalti si-au luat toti banii spunand ca legea nu se aplica fiind platiti din fonduri private, chiar daca ne-am pastrat calitatea de functionari, la alt consiliu si un congres au repetat sustinerea si nu a mai zis nimeni nimic. Nu s-a dat nici un alt act de revocare a deciziei si hotararii consiliului national. Dupa asta, eu si celalalt coleg am cerut si noi banii inapoi, daca tot nu se aplica legea si nu se respecta decizia / hotararea de retinere, ca si cand n-ar exista. NU VOR SA-I MAI DEA, SPUNAND CA I-AM DEPUS VOLUNTAR, DUPA CE NI SE VIRASERA TOTI PE CARD. Prima instanta le-a dat dreptate, am atacat cu recurs, s-a admis si s-a dat spre rejudecare la prima, s-a judecat iar si am pierdut din nou, cu drept de recurs. Se motiveaza ca i-am depus voluntar si ca atunci acele acte sunt in vigoare si chiar daca ceilalti nu le respecta, noi nu putem lua banii inapoi!!! In afara art. 34 din codul muncii, care se aplica doar angajatilor cu ct. de munca, ce as mai putea invoca? Nu am dat acei bani inapoi ca donatie sau sponsorizare, presedintele nu a dat nici o dispozitie de plata/ incasare casierului, a zis numai 'de acord' pe cererea in care am solicitat sa se primeasca in casierie sumele respective, fara vreo conditie sau cedare definitiva. Multumesc anticipat.