avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Pot ceda functionarii publici din drepturile salariale ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Pot ceda functionarii publici din drepturile salariale in vreo forma, chiar voluntar?

Prin legea 118/2010 s-a dispus reducerea cu 25% a depturilor salariale a personalului platit din fonduri publice. Daca eram in acea perioada detasat pe o functie de conducere la o organizatie profesionala, platit din fondurile private ale acesteia (din cotizatii) ar fi trebuit sa se aplice aceasta reducere? Fiind in dubiu un timp, existand pareri pro si contra, fostul presedinte a dat o decizie cu reducerea, mai multi colegi au contestat-o, consiliul national a dispus si el reducerea, dar trezorierul general si contabilul au virat toti banii pe card, contra acestor decizii, spunand ca este ilegala si cine vrea nu are decat sa depuna banii voluntar la casierie, ca ei nu ii opresc. Eu si fostul presedinte i-am depus pe 3 luni fara a spune ca ii cedam derfinitiv prin vreun act, ci asa am considerat pana se clarifica. Ceialalti si-au luat toti banii spunand ca legea nu se aplica fiind platiti din fonduri private, chiar daca ne-am pastrat calitatea de functionari, la alt consiliu si un congres au repetat sustinerea si nu a mai zis nimeni nimic. Nu s-a dat nici un alt act de revocare a deciziei si hotararii consiliului national. Dupa asta, eu si celalalt coleg am cerut si noi banii inapoi, daca tot nu se aplica legea si nu se respecta decizia / hotararea de retinere, ca si cand n-ar exista. NU VOR SA-I MAI DEA, SPUNAND CA I-AM DEPUS VOLUNTAR, DUPA CE NI SE VIRASERA TOTI PE CARD. Prima instanta le-a dat dreptate, am atacat cu recurs, s-a admis si s-a dat spre rejudecare la prima, s-a judecat iar si am pierdut din nou, cu drept de recurs. Se motiveaza ca i-am depus voluntar si ca atunci acele acte sunt in vigoare si chiar daca ceilalti nu le respecta, noi nu putem lua banii inapoi!!! In afara art. 34 din codul muncii, care se aplica doar angajatilor cu ct. de munca, ce as mai putea invoca? Nu am dat acei bani inapoi ca donatie sau sponsorizare, presedintele nu a dat nici o dispozitie de plata/ incasare casierului, a zis numai 'de acord' pe cererea in care am solicitat sa se primeasca in casierie sumele respective, fara vreo conditie sau cedare definitiva. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 6 Aprilie 2014
In cazul dvs, este vorba despre interpretarea acelei solicitari depuse de dvs pentru a depune banii in caserie.

Art.34 C.mun. nu se refera la ceea ce afirmati dvs., ci art.38 C.mun. prevede : Salariaţii nu pot renunţa la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzacţie prin care se urmăreşte renunţarea la drepturile recunoscute de lege salariaţilor sau limitarea acestor drepturi este lovită de nulitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organ control asociația de părinți Elena Irina Elena Irina Situația financiar-contabile a asociației de părinți din școală,a cărui președinte sunt de curând,cine o exercită? Curtea de conturi, ANAF sau doar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost administratorul unei asociații de proprietari ... bubalus bubalus Buna ziua, am fost administratorul unei Asociații de Proprietăți și pe timpul desfășurării activității am avut un râu platnic. Drept urmare ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli personale din banii asociatiei de proprietari Rufytza Rufytza Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu articolul / articolele de lege pe care le incalca presedintele unei asociatii de proprietari care isi face cumparaturile ... (vezi toată discuția)