avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, am fost administratorul unei Asociații de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, am fost administratorul unei Asociații de Proprietari ...

Buna ziua, am fost administratorul unei Asociații de Proprietăți și pe timpul desfășurării activității am avut un râu platnic. Drept urmare Asociația l-a acționat în judecată. Am angajat avocat remunerat care sa ne reprezinte în instanță. Pentru a plăti avocatul banii i-am luat din casieria asociației iar cu chitanță obținută de la avocat m-am scăzut în registrul de casa. In momentul in care am predat gestiunea procesele intentate răuplatnicului nu au fost finalizate. Noul administrator îmi cere mie banii pe care i-am plătit avocatului și cu care m-am scăzut în registrul de casa spunând că sumele trebuiau trecute de indata pe listele de plata pentru a fi recuperate cheltuielile.cu avocatul. Menționez faptul că la un moment dat am abordat aceasta problema - de a retine sumele pe listele de plata - iar proprietarii nici nu au vrut să audă spunand că acceptă să plătească sumele care nu s-au recuperat în instanță ( diferența dintre suma acordată avocatului și suma recunoscută de instanta). Va rog să mă consiliați și sfătuiți cum sa procede zsi să îmi indicati articolul de lege care prevede repartizarea cheltuielilor cu avocatul.
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2022
bubalus, utilizator
Cel mai recent răspuns: bubalus , utilizator 20:35, 15 Iunie 2022
De obicei,cheltuielile de judecată sunt achitate de către cel care pierde procesul în instanta,daca avocatul și-a făcut treaba!!
Bine, dar procesele nu s-au încheiat încă.... Noul administrator susține că aceste cheltuieli cu avocatul trebuiau recuperate de la locatari imediat ce s-au platit

a scris:

De obicei,cheltuielile de judecată sunt achitate de către cel care pierde procesul în instanta,daca avocatul și-a făcut treaba!!

Este problema in care trebuia sa se implice efectiv reprezentantul legal al asociatiei de proprietari care este factor decizional,nu dv ati dispus angajare avocat si achitarea onorariului acestuia
Concret din ce fonduri ati achitat onorariul?
S-au platit din caserie la solicitarea președintelui de asociație iar chitanță de la avocat a fost înregistrată .... Banii nu s-au recuperat efectiv de la locatari până în momentul de față. In acest moment atât președintele cât și noul administrator imi solicita mie sa platesc aceasta sumă ...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu ati repartizat cheltuielile cu avocatii pe listele de plata la momentul respectiv si nu le-ati suportat dintr-un fond, la momentul predarii gestiunii si intocmirea situatiei de activ si pasiv aceasta suma figura in activ la facturi platite si nerepartizate, pot s-o repartizeze acum.
Daca la momentul platii factura a fost suportata dintr-un fond, de reparatii spre exemplu, cand se castiga procesul si se incaseaza suma aveti un venit care reintregeste fondul de reparatii.
De ce considera ei ca trebuie sa returnati dvs.sumele, nu recunosc cheltuiala?
Presedintele si cenzorul de la momentul respectiv au semnat listele de intretinere?
Ati facut predarea?

Alte discuții în legătură

Restantier obligat sa plateasca onorariul avocatului desi procesul a fost suspendat gryg84 gryg84 Buna.Sunt proprietar de apartament si in urma unor probleme financiare am ramas restant la intrtinere (1500lei) si am fost dat in judecata de asociatie care ... (vezi toată discuția)
repartizare în lista de plata lunarã onorariu avocat cioarec carmen cioarec carmen Cum se repartizează în lista de plată sau din ce fonduri se suportă cheltuielile cu onorariu avocat la o asociaţie de proprietari ? (vezi toată discuția)
Balanta activ-pasiv asociatii proprietari pante pante Cu ceva timp in urma, radet a emis doua facturi pentru plata in aceeasi luna calendaristica, de ex. pentru decembrie si ianuarie. Acestea au fost prinse drept ... (vezi toată discuția)