avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate popa diana

Activitate popa diana

Va rog am nevoie de ajutor.
Avem o comanda de transport de la un client-casa de expeditie cu care am lucrat de mai multe ori pt o cantitate de marfa de 1 europalet cu 350 kg si un nr de referinta. Soferul a preluat marfa ( un europalet sigilat cu carton, folie si banda adeziva cu sigla depozitului, avem si poze facute la palet) de la un depozit din Germania dupa referinta respectiva si a primit o factura de marfa dupa care a intocmit documentul CMR. Cei de acolo nu au vrut sa-i faca CMR si l-a scris soferul dupa acea factura si i-a rugat sa-i puna stampila.
La descarcare in Bucuresti, s-a facut receptia si s-a desfacut paletul unde s-a observat lipsa a 4 saci de cate 25 kg de condimente. S-a intocmit un proces verbal pt lipsa acestor saci si s-a specificat de Dna care a primit marfa ca paletul a fost sigilat cu carton, folie si banda adeziva cu sigla depozitului din Germania. Deci soferul nu avea cum sa desigileze la incarcare sa verifice marfa si nici nu avea cum sa-si dea seara ca sunt mai putin cu 100 kg...ca nu are cum sa cantareasca el. Si nici nu se vedea nimic prin palet pt ca avea carton si folie.
Acum acest client care este intermediar a trimis o instiintare catre firma noastra in care imi spune ca noi trebuie sa platim marfa lipsa si ca o sa faca o compensare pt facturile care sunt deja scadente, iar pt diferenta o sa ne dea in judecata daca nu platim, insa noi nu suntem de acord cu acest lucru pt ca celelalte transporturi nu au legatura cu acest incident. Si am cerut acestui intermediat dreptul de a lua legatura noi direct cu clientul final si nu a fost de acord sub nici o forma. Le-am cerut sa vorbeasca in Germania sa ne dea filmarile de la camerele de supraveghere pt a se vedea ca asa s-a incarcat paletul si ca nu a umblat nimeni la el. Dar nu vor.....mai ales ca marfa este de origine China...cei de la vama sau de la depozitul din Germania trebuia sa verifice marfa.
Si inca o precizare, soferul pt acest transport a fost chiar patronul firmei, sotul meu, pt ca soferul a fost in concediu, deci nu poate fi nici un dubiu si mai ales ca paletul a fost intact....banda aceea odata desfacuta nu se mai poate lipi...
As vrea sa stiu cum as putea sa solutionam aceasta problema.

Multumesc mult pt ajutor.
Buna ziua,

Mai am o intrebare: tatal socrului meu a fost casatorit de 2 ori: din prima casatorie a avut 4 copii si din a 2 a 2 copii. Tatal a murit in 1982. Socrul meu este copil din a 2 a casatorie, iar mama lui, respectiv a 2 a sotie a tatalui a murit in anul 2003.
Socrul meu impreuna cu sora lui, cei 2 copii din a 2a casatorie, au facut succesiunea dupa mama in 2004 si a revenit la fiecare o parte.
Acum, in anul 2009, cand socrul meu a vrut sa ne vanda noua (mie si sotului meu) o parte din teren, pt a ne construi o casa, au aflat ceilalti frati din prima casatorie si acum dupa atatia ani au si ei pretentii in bani sau in terenuri. Noi nu stim daca ei au facut succesiune dupa tatal lor, deoarece copii din a doua casatorie nu au fost anuntati.
Eu va intreb daca mai au copiii din prima casatorie drept la ceva din a 2 a casatorie a tatalui lor.
Mentionez ca sotia din a 2 a casatorie are Titlul de Proprietate pe numele ei, pt ca acesta a fost emis in 1995, iar tatal era decedat.

Multumesc mult pt ajutor.
rai.in a scris:

in cazul de fata, modificare cu pasta corectoare poate constitui infractiunea de fals in inscrisuri oficiale. Va sugerez sa va adresati cu o plangere Procuraturii.



Va multumesc frumos pt raspuns.
Kyandra a scris:

Titlul de proprietate se corecteaza doar de OCPI, cu aplicarea stampilei corespunzatoare, la propunerea comisiei locale si in baza unei hotarari a comisiei judetene de fond funciar, doar in cazuri absolut justificate. Orice alta corectura reprezinta un fals, iar autorul este pasibil de dosar penal.

Va multumesc pt raspuns. Dar as vrea sa stiu daca cei de la OCPI pot modifica cu pasta corectoare pe documentul original.


Buna ziua,

As dori sa stiu parerea Dvs. la urmatoarea problema: socrul meu a observat pe Titlul de Proprietate (documentul original) modificari cu pasta corectoare (pt niste terenuri in posesia carora este el). Acest Titlu a fost lasat la Primaria comunei pt obtinerea documentatiei necesare incheierii succesiunii dupa mama lui. Titlul i-a fost inmanat unui frate de tata si dupa o vreme a ajuns la socrul meu care este singurul mostenitor. Vrem sa stim daca se pot face modificari cu pasta corectoare in Titlu de Proprietate fara stirea proprietarului si unde trebuie sa ne adresam pt solutionarea problemei.. Am depus sesizare la politie si la Primaria comunei, insa nu am primit nici un rezultat.

Multumesc.