avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare cu pasta corectoare in document original
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare cu pasta corectoare in document original

Buna ziua,

As dori sa stiu parerea Dvs. la urmatoarea problema: socrul meu a observat pe Titlul de Proprietate (documentul original) modificari cu pasta corectoare (pt niste terenuri in posesia carora este el). Acest Titlu a fost lasat la Primaria comunei pt obtinerea documentatiei necesare incheierii succesiunii dupa mama lui. Titlul i-a fost inmanat unui frate de tata si dupa o vreme a ajuns la socrul meu care este singurul mostenitor. Vrem sa stim daca se pot face modificari cu pasta corectoare in Titlu de Proprietate fara stirea proprietarului si unde trebuie sa ne adresam pt solutionarea problemei.. Am depus sesizare la politie si la Primaria comunei, insa nu am primit nici un rezultat.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: popa diana , utilizator 10:36, 28 Iunie 2009
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Titlul de proprietate se corecteaza doar de OCPI, cu aplicarea stampilei corespunzatoare, la propunerea comisiei locale si in baza unei hotarari a comisiei judetene de fond funciar, doar in cazuri absolut justificate. Orice alta corectura reprezinta un fals, iar autorul este pasibil de dosar penal.
Kyandra a scris:

Titlul de proprietate se corecteaza doar de OCPI, cu aplicarea stampilei corespunzatoare, la propunerea comisiei locale si in baza unei hotarari a comisiei judetene de fond funciar, doar in cazuri absolut justificate. Orice alta corectura reprezinta un fals, iar autorul este pasibil de dosar penal.

Va multumesc pt raspuns. Dar as vrea sa stiu daca cei de la OCPI pot modifica cu pasta corectoare pe documentul original.

Nu. OCPI-ul taie cu pasta neagra inscrisul considerat gresit, se scrie tot cu pasta neagra corectura si se aplica stampila, impreuna cu semnatura autorizata si mentiunea "corectat". Nu se utilizeaza pasta corectoare.
in cazul de fata, modificare cu pasta corectoare poate constitui infractiunea de fals in inscrisuri oficiale. Va sugerez sa va adresati cu o plangere Procuraturii.
rai.in a scris:

in cazul de fata, modificare cu pasta corectoare poate constitui infractiunea de fals in inscrisuri oficiale. Va sugerez sa va adresati cu o plangere Procuraturii.

Va multumesc frumos pt raspuns.

Alte discuții în legătură

In ce conditii e nul un titlu de proprietate? geambasu adrian geambasu adrian buna ziua!am o problema pe care sper sa o lamuresc.locuiesc undeva in jud giurgiu.titlul de proprietate al locuintei este pe numele bunicii mele.geambasu ... (vezi toată discuția)
Cum se poate proceda pentru pentru a nu plăti în plus la o succesiune? M.I.C. M.I.C. Soția mea este unic moștenitor al tatălui ei, care a fost ultimul decedat dintre părinții săi. Moștenește mai multe bunuri, printre care și câteva ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate ionut daniel ionut daniel Un titlu de proprietate emis in anul 1994 cu legea 18/1991,pe un teren revendicat de bunica mea poate fi atacat in instanta acum de fratii vitregi ai tatalui ... (vezi toată discuția)