avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Activitate Simona Nan

Activitate Simona Nan

Răspuns la discuția transfer dosar pensie
Va multumesc inca o data pentru raspuns. Indraznesc sa revin cu urmatoarele detalii poate va ajuta sa va dati seama despre ce este vorba si mai aveti bunavointa de a ma ajuta cu cateva indicatii in continuare. Am 25 de ani, sunt doar cu mama si buncii in Timisoara, toti 3 pensionari si nu stiu sincer ce sa fac.
09.06.2009
Decizie privind recuperarea pensiei si a altor drepturi platite fara temei legal
"..........s-au constatat urmatoarele: A incasat o pensie mai mare decat cea cuvenita ca urmare a valorificarii eronate a sporului de conditii vatamatoare si pericol in perioada 11.08.1965-01.02.1973. Avand in vedere dispozitiile art 187 din legea 19/2000 se dispune recuperarea sumei de 683 lei platite fara temei legal in perioada 01.02.2006-01.02.2009.....Prezenta decizie constituie titlu executoriu si poate fi contestata la Tribunalul Timis in termen de 45 de zile lucratoare."
Anterior acestei decizii ni s-a cerut o adeverinta pentru exact perioada respectiva de la intreprinderea unde a lucrat atunci care sa prezinte temeiul legal al acelor sporuri. Normal ca noi nu avem o asemenea adeverinta si nici intreprinderea nu mai exista - sunt 40 de ani de atunci. Eu cred ca adeverinta ar trebui sa fie in dosarul de pensie, nu? Am sunat la Casa de Pensii din Fagaras, unde fusese dosarul si ni s-a explicat ca daca nu ar fi existat o astfel de adeverinta nu ar fi avut nimeni cum sa inveneteze perioada si sporurile, ele nefiind trecute in cartea de munca, i-am rugat sa caute sa vada daca nu o gasesc la ei sau sa incerce sa afle explicatia. Astept inca.
Ulimele decizii pe care le are bunica sunt:
30.06.2005 (CJ Brasov) - in conformitate cu OUG 4/2005, aprobata cu legea 78/2005, coroborate cu HG 1550/2004 si HG 550/2005 ....punctaj 0,72880 - 216 lei
27.04.2006 (CJ Brasov) - acelasi text, dar punctaj 0,76955 - 228 lei
22.01.2009 (CJ Timis) .................................punctaj 0,72880
Am mers sa contestam decizia venita de la CJ Timis si ni s-a spus sa avem rabdare ca va mai veni o alta decizie echivalentul celei din 2006. Aceasta nu a venit nici acum.
Apoi ni s-a cerut acea adeverinta de care va vorbeam mai sus, iar acum am primit decizia de recuperare a sumei.
Va rog din suflet, daca aveti putin timp, sa mai imi dati cateva indicatii!
Oricum multumesc mult!! D-zeu sa va rasplateasca!
Multumesc mult pentru explicatii si detalii! O sa solicit in scris acest lucru si revin!
Multumesc mult! O sa incerc!
Buna, tuturor!
Am o problema si as avea nevoie de ajutorul vostru. Acum un an i-am mutat pe bunicii mei (80 de ani) din jud. Brasov in Timisoara. Le-am transferat astfel si dosarele de pensii. De atunci au primit tot felul de variante ale pensiilor - de fiecare data cand am fost la Casa de Pensii ni s-a spus sa asteptam finalizarea calculelor. Acum insa ne-am trezit cu o instiintare ca ii vor fi opriti bunicii mele 700 ron pentru ca nu i-a fost calculata bine pensia pana acum. In conditiile in care pensia ei este de 540 ron. Nu mi se pare normal! Ce ar trebui sa faca saraca timp de 2 luni?! Dupa logica mea ar trebui sa ii fie lasata pensia asa, fiind mica oricum, sau macar sa plateasca aceasta diferenta cei care eu calculat gresit. Va rog sa ma ajutati cu cateva indicatii. Pot revenii cu detalii exacte daca este nevoie. Cu multumiri, Simona