Buna ziua! As dori sa aflu daca este necesara realizarea sucesiunii la notar in cazul in care ambii parinti sunt decedati si singurul bun mostenit este un apartament. Mostenitoare suntem doua surori. Mama a murit acum 8 ani si jumatate, iar tatal acum 6 luni. Precizez ca nu am facut succesiunea dupa decesul niciunuia dintre parinti. Poate fi acest apartament pus in vanzare fara a face o sucesiune? De asemenea, in lipsa succesiunii, se poate face o procura ca una dintre surori sa poata vinde apartamentul fara ca cealalta sora sa fie prezenta?
Am nevoie de un raspuns avizat in legatura cu ajutorul de inmormantare. Mama a decedat in iulie 2008 si cam la doua luni dupa aceea ni s-a acordat un ajutor de inmomrmantare in jur de 100 de lei de la Unitatea unde fusese angajata, in baza certificatului de deces si a actelor mele de identitate care dovedeau ca sunt fiica ei.
Acum cateva luni, am fost sfatuita sa merg la primarie( sau la casa de asigurari) si sa cer ajutorul de deces in baza asigurarii sociale pe care le-a platit mama tot timpul cat a lucrat, ajutor care nu are legatura cu cel primit de la angajator.
Intrebarea mea este: mai avem dreptul la acest ajutor oferit de stat daca ni s-a acordat deja un ajutor in valoare de 100 de lei platit de angajator?