Buna ziua! As dori sa aflu daca este necesara realizarea sucesiunii la notar in cazul in care ambii parinti sunt decedati si singurul bun mostenit este un apartament. Mostenitoare suntem doua surori. Mama a murit acum 8 ani si jumatate, iar tatal acum 6 luni. Precizez ca nu am facut succesiunea dupa decesul niciunuia dintre parinti. Poate fi acest apartament pus in vanzare fara a face o sucesiune? De asemenea, in lipsa succesiunii, se poate face o procura ca una dintre surori sa poata vinde apartamentul fara ca cealalta sora sa fie prezenta?
Buna ziua,
Instrainarea apartamentului se poate face DOAR dupa dezbaterea AMBELOR succesiuni.
In situatia dumneavoastra, daca doriti sa vindeti, sora care este prezenta poate sa pastreze apartamentul in materialitate si sa-i dea sulta celeilalte.
Daca nu se inteleg in acest fel atunci dupa dezbaterea succesiunilor puteti sa dati procura.
Succesiune dupa bunici
nell
Buna ziua,
Tatal meu a murit acum 15 ani. Acum a murit si bunicul meu (din partea tatalui). Eu, mai am o sora, mama traieste iar din partea bunicului 2 ... (vezi toată discuția)