avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea este necesara daca ambii parinti sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea este necesara daca ambii parinti sunt decedati

Buna ziua! As dori sa aflu daca este necesara realizarea sucesiunii la notar in cazul in care ambii parinti sunt decedati si singurul bun mostenit este un apartament. Mostenitoare suntem doua surori. Mama a murit acum 8 ani si jumatate, iar tatal acum 6 luni. Precizez ca nu am facut succesiunea dupa decesul niciunuia dintre parinti. Poate fi acest apartament pus in vanzare fara a face o sucesiune? De asemenea, in lipsa succesiunii, se poate face o procura ca una dintre surori sa poata vinde apartamentul fara ca cealalta sora sa fie prezenta?

Va multumesc anticipat!
Iulia
Ultima modificare: Marți, 4 Aprilie 2017
Iulia Vasilescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:04, 4 Aprilie 2017
Buna ziua,
Instrainarea apartamentului se poate face DOAR dupa dezbaterea AMBELOR succesiuni.
In situatia dumneavoastra, daca doriti sa vindeti, sora care este prezenta poate sa pastreze apartamentul in materialitate si sa-i dea sulta celeilalte.
Daca nu se inteleg in acest fel atunci dupa dezbaterea succesiunilor puteti sa dati procura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunici nell nell Buna ziua, Tatal meu a murit acum 15 ani. Acum a murit si bunicul meu (din partea tatalui). Eu, mai am o sora, mama traieste iar din partea bunicului 2 ... (vezi toată discuția)
Vanzare pamant de catre coproprietar, cu proprietar decedat Crissy13 Crissy13 Buna ziua . Mama mea doreste sa vanda un pamant la care proprietar in acte e trecut tatal meu ,decedat cu ani in urma. Ca sa vanda pamantul ,trebuie neaparat ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire MariusD@1984 MariusD@1984 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: In urma decesului bunicului meu a ramas ca mostenire o casa batraneasca de la tara impreuna cu ... (vezi toată discuția)