Buna ziua .
Mama mea doreste sa vanda un pamant la care proprietar in acte e trecut tatal meu ,decedat cu ani in urma.
Ca sa vanda pamantul ,trebuie neaparat sa se faca succesiunea ,sau e de ajuns certificatul de deces al tatalui meu ?
Eu sunt unicul copil in viata al parintilor mei ,sora mea fiind decedata.
In cazul asta ,succesiunea se face intre mine si mama mea ? Trebuie certificat de deces al surorii mele?
Trebuie facuta succesiunea si la acelasi notar se pot face actele de vanzare/cumparare, numai daca se vinde tot terenul, daca se vinde doar partea mamei trebuie facuta iesirea din indiviziune.
Mortul nu poate semna un act!
Daca terenul este proprietatea tatalui sau tatal este coproprietar , trebuie in mod obligatoriu dezbatuta sucesiunea dupa dansul. Sora dvs a decedat inaintea tatalui sau dupa acesta, a fost casatorita , are copii?
Ca sa dezabteti ambele succesiuni aveti nevoie de certificatele de deces, acte de stare civila, acte de proprietate ale bunurilor, certificate fiscale.
In urma dezbaterilor succesorale faceti cadastru si intabulare si apoi puteti vinde.
Daca va doneaza cota parte ideala sunteti scutita de impozit. Sora dvs are mostenitori? Ca sa va raspundem clar trebuie sa ne dati informatiile cerute.
Succesiune
vaentin_dragan
tatal meu a decedat acum 10 ani si nu am facut succesiunea apartamentului in care locuieste mama mea vreau sa stiu daca se poate face succesiunea fara prezenta ... (vezi toată discuția)