avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare de teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare de teren extravilan

buna ziua, vreau sa ma ajuta-ti cu cateva sfaturi in legatura cu vanzarea unui teren extravilan. Sora tatalui meu vrea sa vanda pamantul bunicului meu ( decedat) .Ma intereseaza sa stiu daca eu su restul de frati avem dreptul asupra acestui teren. Sora tatalui meu poate sa vanda acest teren ???
Cel mai recent răspuns: rendec , utilizator 18:11, 10 Ianuarie 2014
Este important de stiut daca dupa decesul bunicului tatal dvs si sora acestuia au facut succesiunea dupa acesta, obtinand certificat de mostenitor si cine figureaza ca mostenitor/mostenitori in certificatul respectiv; daca doar sora tatalui a acceptat succesiunea bunicului si figureaza ca unica mostenitoare aceasta poate vinde terenul bunicului; daca in certificat apare si tatal dvs., atunci vanzarea intregului teren trebuie facuta impreuna cu tatal dvs. (daca acesta traieste) sau cu dvs. si fratii dvs. (daca tatal a decedat si s-a facut succesiunea de pe urma tatalui); in cea de-a doua varianta, sora poate sa isi vanda si partea ei din mostenire ref. la terenul respectiv, dar in acest caz nu se vinde terenul in integralitate.
nu sa facut succesiunea fiindca tatal meu este decedat

Este bine ca, cu actele pentru terenul respectiv, sa consultati un avocat pentru a va oferi o consultatie juridica pertinenta, in cunostinta de cauza; in cazul dvs. sunt destul de multe variabile!
daca bunicul inainte de moarte i-a facut fetei lui acte de vanzare cumparare pe teren sau daca i-a dat pamantul prin donatie poata sa-l vanda fara probleme, altfel nu poate sa vanda un bun care nu-i apartine. Daca bunurile apartineau bunicului, trebuie deschisa succesiunea iar sora tatalui are jumatate, dvs. si fratii aveti jumatate, duceti- va la primarie si vedeti in acte cine este proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament - valabil sau nu ? gigelas gigelas Prin anii 1940 - 1945,o familie ce nu avea copii,a luat un copil (fata) de la o sora a sotiei,spre crestere. [b]Niciodata,acea fata nu a fost trecuta pe numele ... (vezi toată discuția)
Vanzare pamant de catre coproprietar, cu proprietar decedat Crissy13 Crissy13 Buna ziua . Mama mea doreste sa vanda un pamant la care proprietar in acte e trecut tatal meu ,decedat cu ani in urma. Ca sa vanda pamantul ,trebuie neaparat ... (vezi toată discuția)
Care este procedura? cositel94 cositel94 Buna seara! am o nelamurire in legatura cu o problema. Avem un act de proprietate pt terenurile intravilane pe numele trabunicului meu, care practic impartise ... (vezi toată discuția)