avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

tatal meu a decedat acum 10 ani si nu am facut succesiunea apartamentului in care locuieste mama mea vreau sa stiu daca se poate face succesiunea fara prezenta sorei mele iar mama mea sa imi faca act de vanzare cumparare ulterior multumesc anticipat cu stimma valentin
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:31, 19 Decembrie 2012
Daca sora dvs va da procura sa o reprezentati la succesiune si sa va vanda partea ei din imobil va puteti adresa notarului pt dezbaterea succesiunii. Daca nu doriti acest lucru trebuie sa va prezentati la instanta.
multumesc frumos dar as mai avea o intrebare mama mea vrea sa faca succesiunea fara ea si sa-mi dea mie apartamentul se poate oare??
Asta inseamna ca sora dvs daca nu a facut declaratia de acceptare expresa sau nu a facut acte de acceptare tacita sa fie declarata straina de succesiune, pe VCC , caci succesiunea se va dezbate pe VCC fiind decesul anterior intrarii in vigoare a NCC. Insa mai mult ca sigur ca pentru asta veti ajunge in instanta, daca sora dvs nu intelege sa ramana straina de succesiune si are si ea pretentii la mostenire. Fara dezbaterea succesiunii nu se poate vinde nimic nimanui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea danielnel danielnel antrebarea mea este: am facut inputernicire uneia din surorile mele ptr dezbaterea mostenirei,vroiam sa stiu daca cu acea inputernicire ar putea sa ma ... (vezi toată discuția)
Probleme morale si juridice nushu nushu Buna ziua, am citit destul de multe posturi asemanatoare cu problema mea, dar tot o sa va rog sa imi raspundeti la cateva intrebari. Tatal meu este mort de 7 ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei case fara acordul unuia din mostenitori GabrielaSN GabrielaSN Mama mea are un apartament pentru care a facut acte de succesiune dupa moartea tatalui meu acum 4 ani. Mostenitori santem eu, sora mea si mama. Toate trei ... (vezi toată discuția)