avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Activitate crysilina

Activitate crysilina

Răspuns la discuția Concediere in graviditate
Multumesc pentru raspuns.
Multumesc de raspuns, ma intereseaza insa daca exista o lege in care se specifica faptul ca dupa 7 luni si jum nu se mai acorda CM pt boala obisnuita. Eu vreu decat sa fentez putin sistemul sa zic, si n-as avea nevoie decat de 2 sapt de medical.
Buna ziua,

Am si eu o intrebare, sper sa fi nimerit topicul bun. Sunt insarcinata in 32 de saptamani si as dori ca cele 126 de zile de concediu prenatal si postnatal sa le iau dupa ce nasc, pentru ca am nevoie de bani mai multi dupa nastere si nu acum.
Medicul de familie mi-a spus ca nu imi mai poate da concediu medical dupa 7 luni si jumatate pentru boala obisnuita sa spunem, ci trebuie sa intru obligatoriu in prenatal. Eu am dreptul la 17 zile de concediu de odihna pe care ma gandeam sa le iau incepand cu 1 iulie, ceea ce inseamna 3 saptamani, dupa care pana la 5 august sa imi iau medical pe boala obisnuita. Mentionez ca nu am avut decat 5 zile de medical, colica renala.
Ma intereasaza daca ceea ce spune medicul de familie este corect, si care ar fi legea care interzice acordarea concediului medical dupa 7 luni si jumatate si acordarea obligatorie a prenatalului pt orice boala.

Multumec de raspuns,