avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Activitate zuzuBB

Activitate zuzuBB

Am si eu cateva nelamuri, si sper sa-mi poata da careva cateva sfaturi.
La firma unde lucrez, pe parte de resurse umane, experienta mea in domeniu fiind de 5 luni, urmeaza ca sporurile de vechime sa fie incluse in salarii.Pana aici ok... parerea mea e ca urmeaza a fi facut un act aditional la CCM, in care se prevede acest lucru. dar.... exista unele intrebari in capul meu?
1.ce avantaj are firma in toata chestia asta? deoarece ... prin includerea in salariul de baza... automat creste salariul tarifar... deci in cazul orelor suplimentare, angajatul va castiga ceva mai mult... si sincer nu vad un avantajj pt firma! poate ma ajutati cu un raspuns, pt ca nu vad avantajul firmei in cazul acesta.
2. nu mi se pare corect fata de unele persoane care de ex. mai au 2-3 luni pana cand ar trece la acordarea unui spor de vechime mai mare(de ex. are 10 % si peste 2 luni ar lua 15%). In cazul acestor persoane mi se pare normal sa se revina cu act aditional de marire salariu. Am dreptate? sau practic prn excluderea grilei de acordare spor vechime, firma va uita de acest spor? si il va considera inclus in negocierea salariului?
3. exista o modalitate pentru o firma [privata, care are inregistrata o grila de salarizare, sa includa doar o suma fixa pt fiecare salariat... prin care sa spuna ca sporul de vechime e inclus in salar?asta dupa ce e facut aditional la CCM ca firma va include sporul de vechime in salariul de baza? de ex. un salariat are salariul de baza de 2000 lei spor vechime 25%. prin includerea sporului in salar inteleg ca acestuia i se va face un act aditional de majorare salariu de la 2000 la 2500! si de ex pt acea functie grila de salarizare a firmei prevede ca acea functie sa fie intre 2000-2300. in acest caz se poate mari pana la grila maxima de 2300? sau trebuie ca salariul de baza sa fie de 2500 ca sa includa sporul de vechime?
Dc ma puteti lamuri.... daca firma ar fi in dezavantaj sau in avantaj prin aceasta metoda? sincer eu vad un dezavantaj pt firma.... si o discriminare in cazul in care la o includere pe viitor a unjui angajat la un alt spor... acesta sa nu beneficieze si el la randul sau de o majorare a salariului.... prin includerea in salariu a acestui spor, respectiv majorarea salariului de baza.
va multumesc!