avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Activitate Ciobanu Genoveva

Activitate Ciobanu Genoveva

Răspuns la discuția Repunerea in drepturi
Multumesc!
Multumesc!
Va rog sa-mi raspundeti si la mesajul anterior celui la care tocmai mi-ati raspuns:

Angajatorul sustine ca mi-a trimis o adresa prin care trebuia sa ma prezint in termen de x zile la sediul angajatorului pentru repunere in drepturi, insa adresa s-a intors pentru ca eu nu eram la domiciliu sa o ridic. Nu m-au contactat in alt mod, telefonic, desi aveau numarul de telefon. Daca este adevarat si exista acea adresa, contractul de munca inceteaza de drept la data pronuntarii sentintei definitive si irevocabile iar despagubirile se platesc pana la data la care ei mi-au trimis adresa? Exista o lege cu privire la punerea in executare a sentintelor?
Va multumesc pentru raspunsuri si rabdare!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Intre timp m-am angajat in alt loc si nu mai vreau reangajarea.
Angajatorul sustine ca mi-a trimis o adresa prin care trebuia sa ma prezint in termen de x zile la sediul angajatorului pentru repunere in drepturi, insa adresa s-a intors pentru ca eu nu eram la domiciliu sa o ridic. Nu m-au contactat in alt mod, telefonic, desi aveau numarul de telefon. Daca este adevarat si exista acea adresa, contractul de munca inceteaza de drept la data pronuntarii sentintei definitive si irevocabile iar despagubirile se platesc pana la data la care ei mi-au trimis adresa? Exista o lege cu privire la punerea in executare a sentintelor?
Va multumesc pentru raspunsuri si rabdare!
Sentinta s-a dat pe 14 oct. 2009. Nu am facut cerere de punere in aplicare a sentintei pana pe 31 oct.2011. Acum ei nu vor sa-mi plateasca nici o despagubire pe motiv ca nu am facut cerere la timp(in termen de 10 zile de la sentinta). Exista o lege in care se mentioneaza aspectul asta? Daca da, care e asta?
Daca nu am facut cerere de reangajare in termen de 10 zile de la darea sentintei in cazul unui litigiu de munca, pierd toate celelalte drepturi( in sentinta scrie ca angajatorul trebuie sa ma repuna in functie si sa-mi plateasca toate drepturile salariale de la data emiterii deciziei de incetare a CIM pana la data reangajarii)?. Mentionez ca nu am primit nici salariile pe ultimile 3 luni anterioare concedierii. Acum angajatorul nu vrea sa-mi plateasca decat cele 3 salarii. In cazul in care nu au dreptate, cum trebuie sa procedez?
In codul muncii spune:

ART. 80
(1) In cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.
(2) La solicitarea salariatului instanta care a dispus anularea concedierii va repune partile in situatia anterioara emiterii actului de concediere.
(3) In cazul in care salariatul nu solicita repunerea in situatia anterioara emiterii actului de concediere, contractul individual de munca va inceta de drept la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti.
Va multumesc!
Sorin Susca a scris:

Aveti dreptul la cel putin un salariu compensatoriu. Puteti sa actionati in judecata angajatorul.

Pana sa ajung la proces, trebuie sa mai fac notificari prin care imi cer salariile restante? M-ati putea ajuta cu un model de notificare?
Sunt angajata de la 1 aprilie 2009 in cadrul Filialei unui partid si pana in prezent nu mi-am primit drepturile banesti. Mentionez ca am fost angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata, inregistrat la ITM. Pe data de 08.06.2009 am primit decizie de incetare a CIM conform art.65 al.1, pe motivul restrangerii activitatii, cu 20 de zile perioada de preaviz,(adica in data de 28.06.2009 imi inceteaza CIM).
As dori sa stiu cum trebuie sa procedez ca sa-mi primesc toate salariile restante si daca am dreptul la un salariu compensatoriu. Care sunt pasii care trebuiesc facuti pana la inaintarea unei actiuni in instanta.
Va multumesc!