Am urmatoarea situatie cu cei de la Enel Energie.
Dupa decesul tatalui meu in noiembrie 2008, am facut succesiunea in 06.2009, nestind ca exista o datorie la cei de la Enel. Cei de la Enel au trimis facturi cu consum estimat inca 6 luni dupa data decesului in conditiile in care contuarul era ridicat din luna decesului (probabil pt neplata). Eu nelocuind la acea adresa nu am aflat situatia decat in august 2009. Incercand sa aflu de ce exista o datorie asa mare (aprox 7500 ron) le-am cerut sa-mi transmita facturile.
Ei i-mi trimit in luna noiembrie 2009 o factura de penalitati de 4600 ron in loc sa-mi trimita ce le-am cerut. La centrul de relatii cu clienti nu stiu sa spuna nici cine a ridicat contorul si cu ce index, ci ca exista o factura din 2005 neplatita, una din 2007 si una din 2007.
Din ce am citit eu rezulta ca Pasivul succesoral -> Totalitatea obligatiilor, datoriilor si sarcinilor din patrimonial unei persoane la data decesului ei.
Intrebarea mea este: ce trebuie sa platesc eu, soldul la data decesului sau soldul+penalitati ?
Multumesc.
P.S. Acu 2 zile mi-au trimis inca o factura de 198 ron de penalizare si cu .. Taxa radio si TV pe ea, fara curent, decedatul asculta la radio si se uita la TV, Este strigator la cer ce face Enelul.
Am urmatoare situatie: La un contract de vanzare - cumparare din 1976 a fost inscris un privilegiu al vazatorului. Acest privilegiu a fost inscris in act deaorece nu s-a platit decat un avans. Dupa 4 luni s-a achitat si diferenta. Problema pe care o am acum este ca in la intabulare am aflat ca nu este scos acest privilegiu. Am gasit un act din 1977 prin care mandatarul vanzatorilor declara ca a primit diferenta de bani si cere ca privilegiu inscris in actul de vazare cumparare sa fie scos citez " sa se considere ca acest privilegiu nu-si mai are aplicatiunea conform art. 234 cod civil" Aceasta scrisoare tehnoredactata si semanta de mandatar nu apare in arhivele notariatului de stat.
Intreband la cadastru ce trebuie sa fac mi-au spus sa ma adresez Judecatoriei de sector.
Ce fel de solicitare trebuie sa fac catre Judecatorie ? Trebuie sa iau legatura cu un avocat sau pot depune eu o cerere si sa anexez aclele pe care le am ?