Am urmatoare situatie: La un contract de vanzare - cumparare din 1976 a fost inscris un privilegiu al vazatorului. Acest privilegiu a fost inscris in act deaorece nu s-a platit decat un avans. Dupa 4 luni s-a achitat si diferenta. Problema pe care o am acum este ca in la intabulare am aflat ca nu este scos acest privilegiu. Am gasit un act din 1977 prin care mandatarul vanzatorilor declara ca a primit diferenta de bani si cere ca privilegiu inscris in actul de vazare cumparare sa fie scos citez " sa se considere ca acest privilegiu nu-si mai are aplicatiunea conform art. 234 cod civil" Aceasta scrisoare tehnoredactata si semanta de mandatar nu apare in arhivele notariatului de stat.
Intreband la cadastru ce trebuie sa fac mi-au spus sa ma adresez Judecatoriei de sector.
Ce fel de solicitare trebuie sa fac catre Judecatorie ? Trebuie sa iau legatura cu un avocat sau pot depune eu o cerere si sa anexez aclele pe care le am ?
Personal cred ca acest privilegiu poate fi radiat si in baza unei cereri la care anexati o copie legalizata dupa documentul prin care vanzatorul recunoaste ca a primit toti banii. Daca cei de la CF va vor da o respingere la aceasta cerere, nu va ramane decat sa va adresati instantei cu o cerere in constatare, cerere prin care solicitati instantei sa constate ca, cumparatorul a efectuat intreaga plata si ca privilegiul a ramas fara obiect urmand ca, in baza hotararii instantei, ramasa definitiva si irevocabila, sa se procedeze la radierea pivilegiului.