avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Privilegiu inscris in act vanzare - cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Privilegiu inscris in act vanzare - cumparare

Buna ziua,

Am urmatoare situatie: La un contract de vanzare - cumparare din 1976 a fost inscris un privilegiu al vazatorului. Acest privilegiu a fost inscris in act deaorece nu s-a platit decat un avans. Dupa 4 luni s-a achitat si diferenta. Problema pe care o am acum este ca in la intabulare am aflat ca nu este scos acest privilegiu. Am gasit un act din 1977 prin care mandatarul vanzatorilor declara ca a primit diferenta de bani si cere ca privilegiu inscris in actul de vazare cumparare sa fie scos citez " sa se considere ca acest privilegiu nu-si mai are aplicatiunea conform art. 234 cod civil" Aceasta scrisoare tehnoredactata si semanta de mandatar nu apare in arhivele notariatului de stat.
Intreband la cadastru ce trebuie sa fac mi-au spus sa ma adresez Judecatoriei de sector.

Ce fel de solicitare trebuie sa fac catre Judecatorie ? Trebuie sa iau legatura cu un avocat sau pot depune eu o cerere si sa anexez aclele pe care le am ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: rechin304 , utilizator 14:57, 17 Iunie 2009
Personal cred ca acest privilegiu poate fi radiat si in baza unei cereri la care anexati o copie legalizata dupa documentul prin care vanzatorul recunoaste ca a primit toti banii. Daca cei de la CF va vor da o respingere la aceasta cerere, nu va ramane decat sa va adresati instantei cu o cerere in constatare, cerere prin care solicitati instantei sa constate ca, cumparatorul a efectuat intreaga plata si ca privilegiul a ramas fara obiect urmand ca, in baza hotararii instantei, ramasa definitiva si irevocabila, sa se procedeze la radierea pivilegiului.

Multumesc mult pentru raspus, ma puteti ajuta totusi si cu un model pentru o astfel de cerere catre judecatorie ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN Salutare, ma ajuta cineva???? am o rezolutie a unui dosar penal in care reclamantul recunoaste ceea ce nu recunoaste la instanta civila! paratul are ... (vezi toată discuția)
Acte de proprietate in original danaci danaci Daca am semnat contractul de vanzare cumparare pt un imobil (in calitate de cumparator) pe care era pusa o ipoteca(pt un credit de nevoi personale) si pana in ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobil ContSters83983 ContSters83983 Buna ziua!Am aflat de curand ca am un privilegiu inscris pe imobil atunci cand am dorit sa il vand.Privilegiul ar fi fost inscris in anul 2000.Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)