avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte de proprietate in original
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte de proprietate in original

Daca am semnat contractul de vanzare cumparare pt un imobil (in calitate de cumparator) pe care era pusa o ipoteca(pt un credit de nevoi personale) si pana in acest moment, in care banca mea inca nu a virat banii in contul vanzatorului, acesta din urma nu mi-a transmis actele in original ale apartamentului se poate intampla ceva? Spune ca imi va da actele in momentul in care are confirmare ca s-au incasat banii pt vanzare.

Atata timp cat eu am un act de vanzare cumparare incheiat la banca in fata unui notar, un ordin de plata trasmis de la banca mea, exista riscuri?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 19:03, 8 Iulie 2010
Nu inteleg despre ce acte de proprietate in original vorbiti!? Actul dvs de transmitere a dreptului de proprietate este actul incheiat la notar, in baza caruia presupun ca ati facut deja intabularea.
Presupun ca a fost inscris in favoarea vanzatorului un privilegiu pentru diferenta pretului pe care o va incasa de la banca.
Acest privilegiu va fi ridicat la cererea dvs. in momentul in care vanzatorul primeste diferenta de pret si va da o declaratie autentificata la notar cum ca a primit pretul integral .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament plata prin virament bancar si ipoteca banca Alin_Mihai Alin_Mihai Buna ziua ! Am cateva intrebari si v-as ruga daca puteti sa ma lamuriti.Urmeaza sa imi vand apartamentul si cumparatorul are doar o parte din bani,acestia sunt ... (vezi toată discuția)
Impozit antecontract de vanzare-cumparare apartament apu apu Buna ziua, am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Pe langa taxele notariale, mi s-a solicitat si am achitat impozitul de 2%, ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare Scr3wBall Scr3wBall Sunt in tratative de cumparare a unui imobil nou. Imobilul respectiv este ipotecat de catre dezvoltator, fapt pentru care i s-a dat un avans pentru a scoate ... (vezi toată discuția)