avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate ariana_09

Activitate ariana_09

Buna ziua
O mica introducere:lucrez la o firma particulara care are in franciza un punct de lucru al unei mari compani.De aproximativ 20 dezile,aceasta companie a reziliat contractul fostei firme si acum pina la venirea altei firme,am fost preluati(atit puctul de lucru cit si personalul) de o firma intermadiara.
Acum va rog sa-mi spuneti cit este de legal ca patronul acestei firme intermediare sa puna reportofoane in birouri,vestiare si linga casele de marcat,nu pentru buna desfasurare a lucrului ,ci pentru a asculta ce se vorbeste cind nu este de fata.Mai mult de atit,suntem amenintati cu desfacerea contractului de munca si jicniti de fiecare data ca vrem sa-l furam,ca vrem sa dam "tunuri" sa-l facem pe el sa plateasca.Mentionez ca gestiunea este comuna,atit la cei de la casele de marcat cit si la restul personalului.
Se poate lucra cu "pistolul la timpla"?Mai ales ca se lucreaza cu clientii si cu sume foarte mari de bani,iar in birou cu acte si tot felul de raportari unde responsabilitate emiterii acestora este foarte mare.
Inca un aspect:2 ani si jumatate am lucrat ca sef al acestui punct de lucru(suntem doua persoane care ocupam aceasta functie) si pina acum cei din conducerea companiei nu au fost interesati ce fel de studii avem pentru ocuparea acestui post.Mai mult in momentul in care s-a reziliat vechiul contract,Area Managerul local ne-a transmis,mie si colegei mele sa ne ocupam de acest punct de lucru ca si cum dealerul ar fi plecat in concediu.Acum conducerea acestei firme intermediare ne cere pe linga studiile medii si facultate ,sau macar un curs facut pe linga liceu.Am curs de contabilitate ,deci nu mai comenteaza prea mult de "legalitatea" ocuparii acestui post.Cu alte cuvinte ,suntem tot timpul sicanati si lucram intr-un stres de nedescris tot timpul.
Va multumesc pentru citirea acestui mesaj si astept raspuns.
Firma la care am lucrat si-a incetat activitatea anul trecut, timp in care eu am fost in concediu pentru crestere copil, pana pe 15 aprilie anul acesta! La inceputul lunii mai am sunat la firma pentru a-mi lua cartea de munca si a intra in somaj,dar cei de acolo mi-au spus ca trebuie sa se intereseze si sa vada daca ma pot baga in somaj(desi comform legii este clar ca am acest drept). Am sunat timp de trei saptamani si nu am primit nici un raspuns,in final l-am sunat chiar pe director care mi-a spus ca o sa se rezolve totul in cateva zile. Azi dupa o luna si trei saptamani de cand am sunat prima oara mi-au spus ca mi-au incheiat cartea de munca prin acordul partilor desi eu nu am facut nici o cerere in acest sens, am vrut doar sa beneficiez de somaj! I-am rugat sa rezolve problema pentru ca altfel ii dau in judecata iar ei mi-au spus ca a fost o neintelegere deoarece directorul a inteles ca eu mi-am gasit un loc de munca(irelevant si neadevarat) si ca nu mai au cum sa modifice nimic.
Acum vroiam sa va intreb daca eu la iesirea din concediu aveam vreo obligatie,cum au putut sa-mi incheie cartea de munca astfel si ce ar trebui sa fac? va multumesc anticipat