avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Activitate ancutzicab

Activitate ancutzicab

Va multumesc mult pentru raspuns.
Buna ziua! As dori sa stiu, va rog, daca o persoana care are simultan statut de angajat cu CIM si de pensionar la limita de varsta poate beneficia de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului, avand stagiu de cotizare de 12 luni inainte de nasterea copilului. In eventualitatea in care are acest drept, pensia va fi afectata cumva? Multumesc!
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
Daca inteleg corect (va rog sa ma corectati daca ceva nu este in regula), ar fi trebuit sa ia in considerare urmatoarele sume:
martie 2007 (de pe data de 4 pana pe 31) - dar nu stiu daca venitul integral sau calculat proportional cu numarul de zile lucrate
aprilie 2007 - ianuarie 2008 - venitul net din salarii, asa cum a figurat in adeverinta
februarie 2008 - diferenta de salariu pentru ianuarie, inregistrata ca venit impozabil, precum si indemnizatia de maternitate corespunzatoare lunii respective
martie 2008 (de pe data de 1 pana pe 3) - venitul integral sau calculat proportional cu numarul de zile lucrate, avand in vedere aceleasi sume din luna februarie.
Va multumesc.
Va multumesc pentru raspunsul prompt. Luni voi merge in Hambarului, sa vad ce pot rezolva.
Buna ziua, am primit in urma cu doua zile indemnizatia recalculata conform noii legi si am constatat ca este mai mica decat cea pe care o calculasem eu. Baietelul meu este nascut pe data de 4 martie 2008. Incercand sa imi dau seama ce s-a intamplat, am dedus ca pentru stabilirea bazei de calcul pentru indemnizatie, au luat in considerare lunile aprilie 2007 - martie 2008.
Mentionez ca in luna februarie 2008, desi intrasem deja in concediul prenatal, am incasat o diferenta de bani corespunzatoare unei modificari prin act aditional la contractul individual de munca, care s-a aplicat de la 1 ianuarie. Astfel, pe langa indemnizatia de maternitate corespunzatoare lunii februarie, am figurat in adeverinta depusa si cu un mic venit supus impozitarii. Din calculele mele, rezulta ca venitul pe care l-au avut in vedere pentru stabilirea bazei de calcul a fost, atat pentru luna februarie 2008, cat si pentru luna martie 2008, suma aceea mica mentionata mai sus (am verificat si rezultatul corespunde intocmai).
Va rog sa imi confirmati/infirmati urmatoarele:
- pentru stabilirea bazei de calcul, trebuia luate in considerare lunile martie 2007-februarie 2008, sau perioada 4 martie 2007 - 3 martie 2008 dar, in niciun caz, aprilie 2007 - martie 2008
- nu mi-e clar daca pentru luna februarie trebuie luat in calcul doar venitul supus impozitului pe venit sau, conform normelor, si veniturile aferente perioadelor asimilate prevazute la art. 4, alin 7 din HG 1025/2006, respectiv si indemnizatia de maternitate.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.