buna ziua. am si eu o situatie la care am avut o solutionare surprinzatoare. prietenului meu i s-a solicitat de catre un singur politist sa faca proba cu aparatul drager( sa sufle pt a i se stabili alcoolemia. a suflat de doua ori si in ambele situatii aparatul a dat eroare. in acest caz politistul i-a cerut sa mearga la spital pentru a face proba de sange. avand in vedere ca la primele teste nu a iesit nimic, prietenul meu a refuzat( oricum el nu consumase nici un fel de bautura alcoolica). politistul era singur in acel moment iar pt a avea martori a luat o persoana de pe strada si doi taximetristi care se aflau in parcare. mentionez de asemenea ca nici unul dintre martori nu a fost prezent de la inceput, ei doar au vazut si asa au si declarat ca prietenul meu a refuzat proba de sange. procesul verbal intocmit de politist a fost semnat abia la doua zile dupa incident.datorita acestei situatii prietenul meu a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare imediata.
este legal ceea ce s-a intamplat?( procesul verbal intocmit de politist era corect, se poate semna la 2 zile? politistul putea fi singur?)