Multumesc pentru raspuns.Credeam totusi ca CL pot stabili aceste taxe in limitele unor prevederi legale si nu dupa bunul plac sau dupa cat de prost stau cu banii.
Am un SRL fara sediu lucrativ prestand servicii la sediul beneficiarului.
Am sediul social la domiciliul unei cunostinte (casa in care locuieste), care plateste taxele si impozitele locale.
Am fost somat sa platesc pentru firma taxa pentru pompieri, care a fost platita si de catre proprietarul imobilului.
Este legal, avand in vedere ca nu sunt obligat sa platesc pentru firma impozitele pe teren, imobil, taxa locala pentru gunoi, etc.? Unde este prevazuta situatia de mai sus?
Cu multumiri
Multumesc pentru raspuns. Probe am destule si clare.
Depun actiunea la mine acasa.
Taxa la capatul 2 e clara.
Cat e taxa la capetele 1 si 3?
Sa vad daca merita.
Multumesc.
Va multumesc pentru informatii si revin cu precizari.
Este vorba de un contract de prestari servicii.Citez,,Obiectul contractului consta in prestarea (executarea) urmatoarelor servicii (lucrari) de catre prestator (executant de servicii) beneficiarului:evidenta membrilor subfilialei si intocmirea diferitelor situatii in folosul acestora(conform fisei postului), la sediul subfilialei.....urmeaza programul de lucru, plata lucrarilor, etc........
VI.DISPOZITII FINALE:
-Contractul nu poate fi denuntat unilateral, modificarea oricarei clauze a contractului se poate face numai prin intelegerea intre parti, convenita in scris, prin act aditional.
-Incetarea efectelor prezentei conventii se face cu acordul partilor, cu obligarea anuntarii celeilalte parti cu 15 zile lucratoare inainte de data la care se doreste sa se faca rezilierea contractului.
-Orice problema legata de intelesul termenilorcontractuali se vor solutiona pe cale amiabila."
Contractul a fost semnat la filiala judeteana care are personalitate juridica, dar activitatea am desfasurat-o la subfiliala din localitatea de domiciliu, care nu are personalitate juridica. In acest caz pot inainta actiunea la judecatoria din localitatea unde este subfiliala, beneficiarul din contract fiind filiala judeteana?
Doresc sa cer urmatoarele:
1.Anularea masurii de reziliere a contractului de prestari servicii nr. din 01.2009 prin care am fost angajat pe perioada nedeterminata in functia de secretar al subfilialei si reincadrarea mea pe post.
2.Plata sumelor de bani datorate mie de catre filiala ca ajutoare banesti si prime de plan pentru servicii prestate si neplatite pentru perioada.... in suma de.....
3.Plata drepturilor banesti pe perioada rezilierii contractului, adica de la ..... si pana la reincadrarea pe post.
In acest caz se taxeaza la valoare la suma pretinsa , sau trebuie si o taxare fixa?
Cu multumiri
Buna ziua,
Am fost incadrat in munca cu program redus (40 ore lunar) pe baza unui contract de prestari servicii la subfiliala din localitate al unei asociatiei nonprofit fara personalitate juridica, indeplinind functia de secretar. Am semnat contractul de prestari servicii la filiala judeteana a asociatiei, care are personalitate juridica, avand trecute lucrari de executat si clauza de reziliere numai cu acordul partilor, fiind exclusa rezilierea unilaterala. Am colaborat cu presedintele subfilialei care a fost foarte multumit de activitatea mea.
In urma unor neintelegeri la nivel de conducere intre filiala si subfiliala, mi s-a reziliat unilateral contractul pentru motive neimputabile (nespecificate in contract). Am facut contestatie la filiala care s-a rezolvat nefavorabil, invocandu-se alte motive, la fel de neimputabile (neprevazute in contract). La plecare nu am fost platit integral pe ultima luna lucrata.
Doresc sa deschid actiune in instanta prin care sa cer plata integrala pentru munca depusa, anularea masurii de reziliere si reincadrarea pe post, plata pe perioada rezilierii.
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii punctual:
-instanta unde se depune actiunea, in localitate sau la judet;
-valoarea taxei de timbru (unde se incadreaza);
-daca este un termen prevazut pentru deschiderea actiunii fata de data rezilierii;
-legislatia care reglementeaza situatia de mai sus;
-daca pot cere daune de imagine pe care mi s-au adus fata de cunoscuti si fata de oficialitatile locale cu care am colaborat pe timpul derularii contractului;
Cu multumiri,
P. Cornel
1.Anularea masurii de reziliere a contractului de prestari servicii nr. din 01.2009 prin care am fost angajat pe perioada nedeterminata in functia de secretar subfiliala si reincadrarea mea pe post.
2.Plata sumelor de bani datorate mie de catre filiala ca ajutoare banesti si prime de plan pentru servicii prestate si neplatite in suma totala de lei.
3.Plata drepturilor banesti pe perioada rezilierii contractului si pana la reincadrarea pe post.