avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa pompieri
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa pompieri

Am un SRL fara sediu lucrativ prestand servicii la sediul beneficiarului.
Am sediul social la domiciliul unei cunostinte (casa in care locuieste), care plateste taxele si impozitele locale.
Am fost somat sa platesc pentru firma taxa pentru pompieri, care a fost platita si de catre proprietarul imobilului.
Este legal, avand in vedere ca nu sunt obligat sa platesc pentru firma impozitele pe teren, imobil, taxa locala pentru gunoi, etc.? Unde este prevazuta situatia de mai sus?
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: cornel52 , utilizator 10:52, 13 Februarie 2010
Aceste taxe sunt stabilite prin Hotărâre al Consiliului Local. Trebuie să consultaţi această Hotărâre, să vedeţi dacă această taxă este stabilită distinct pentru locuinţe şi respectiv pentru sediile sociale şi punctele de lucru ale persoanelor juridice. Dacă da, atunci sunteţi obligat să plâtiţi taxa respectivă atât ca persoană fizică pentru locuinţă, cât şi ca persoană juridică pentru sediul social. Dacă de exemplu în HCL această taxă este stipulat ca fiind obligatorie numai pentru punctele de lucru ale persoanelor juridice, atunci nu este cazul Dvs. (având numai sediul social la aceea adresă).
Multumesc pentru raspuns.Credeam totusi ca CL pot stabili aceste taxe in limitele unor prevederi legale si nu dupa bunul plac sau dupa cat de prost stau cu banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa firma (publicitate) si salubrizare sediu social fara activitate ndrcons ndrcons Buna ziua! Pentru un SRL cu sediul social intr-o comuna si punctul de lucru in oras s-a impus o taxa de publicitate conform HCL din comuna unde am sediul ... (vezi toată discuția)
Taxa salubrizare sector 4 FPG FPG Buna seara! Am un PFA, cu sediul in sectorul 4 (doar sediu, nu si punct de lucru). La sediul firmei nu se desfasoara nicio activitate, este doar locuinta ... (vezi toată discuția)
Sediu social firma in apartament, destinatie locuinta Sofia1961 Sofia1961 In cazul in care un aparatment, proprietatea unei persoane fizice este inregistrat ca sediu social al unei firme, care nu desfasoara activitate economica la ... (vezi toată discuția)