Buna ziua,
Sunt divortata de 3 ani, copilul a ramas in intretinerea tatalui eu platind pensie de intretinere. Incepand cu luna aprilie 2014 am incercat "o impacare" , timp in care am locuit si trait impreuna pana astazi. In aceasta perioada, respectiv aprilie- septembrie, nu am mai platit pensie de intretinere, dat fiind faptul ca am locuit impreuna nici el nu a mai pretins. Lucrurile nu s-au derulat bine si am decis sa ne despartim din nou!!! Doresc sa stiu, daca acum , ulterior acestei perioade, el, ex-sotul poate solicita retroactiv pensia de intretinere pentru lunile in care am convietuit??? Multumescmult!
Buna ziua,
Locuiesc in Italia, sunt divortata de trei ani, copilul a ramas in grija tatalui, relationarea cu tatal in ceea ce priveste copilul sunt imposibile cam de vre-o trei luni, respectiv aprilie 2014. Contactul cu copilul imi este interzis, chiar si cel telefonic. Care este procedura in ceea ce priveste programul de vizita sau ce as avea de facut in a nu pierde legatura cu fiul meu, in varsta de 12 ani?Multumesc din suflet raspunsurilor "la obiect"!
Buna ziua,
Am incheiat un contract de vanzare-cumparare casa cu bunica mea(casa bunicii), acest act poate fi contestat in istanta de catre fiicele sau ceilalti nepoti ???
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
Pe scurt, am 20 ani vechime in munca, nu reusesc sa gasesc un loc de munca de 3 ani, insa doresc sa platesc contributia individuala de asigurari sociale, chiar si in conditiile date, este posibil?
Buna seara,
Citind "printre randuri" am gasit aceasta formulare: "custodie comuna" si doresc din tot sufletul sa mi se explice ce anume inseamna aceasta custodie comuna si in care cazuri se aplica? Multumesc anticipat!
Va multumesc mult, chiar daca ideea in sine s-a pierdut.... in sensul ca, intrebarea era vizavi de programul de vizitare, daca trebuie impus....in fine, oricum va multumesc pentru informatia in ceea ce priveste minim pe economie!
Doamna, sincer, eu am nevoie de raspunsuri, nu de critici sau aprecieri! Nu cunoasteti "povestea" nu va permiteti...... Repet, am cerut raspunsuri!!!:)
Multumesc mult! Da saptamanal ne vedem pe messenger, iar in cursul saptamanii vb si la telefon, dar problema grava e, ca toate acestea fiindca vrea tatal,dar in momentul in care nu va mai vrea?????care va fi solutia? Faptul ca i-am spus ca vreau sa diminuez pensia de intretinere, care e de 100 euro, s-a suparat foarte tare, zicand ca asa cum vreau eu sa fac ceva pentru viitorul copilului meu(in a pune bani deoparte pentru cand creste) asa vrea si el, ok, dar nu cu banii mei....Eu nu am loc de munca de mai mult de o jumatate de an si lucrurile s-au inrautatit si aici, in Italia si chiar nu mai pot sa trimit ce-i 100 euro, am decis sa trimit 30, atata pot pentru moment, asta i-am explicat si lui, insa....se pare ca nu vrea sa inteleaga...in fine ... Teama mea este de a-mi lua tot ceea ce imi da acum, ca platesc aceasta suma. Si pentru siguranta anumitor lucruri si mai ales pentru a tine cat mai mult si mai des legatura cu fiul meu, trebuie sa utilizez tot ceea ce legea poate impune in cazul dat!
Buna ziua,
In primul rand vreau sa multumesc tuturor celor care mi-au raspuns la intrebari, cu mult respect!
Situatia data: Copilul este la tata, am convenit de comun acord,dat fiind faptul ca el, copilul, de la 2 ani a stat cu bunicii, prietenii, casa, obisnuinta, faptul de a schimba brusc aceste lucruri, mi s-a parut prea dur,pentru a avea curajul sa-l iau cu mine in Italia (eu locuiesc in Italia) si apoi, si prin tribunal am lasat valabila aceeasi intelegere, ca copilul sa ramana in ingrijirea lui. In cazul dat, doream sa stiu daca eu , atunci cand merg in tara pentru a sta 2 saptamani, o luna impreuna cu copilul, acolo in Romania, el se poate impotrivi acestui fapt?
Si ce este de facut pentru a face nu stiu, un orar de vizita, decis prin tribunal sau care este procedura viabila. Multumesc anticipat tuturor carora imi ofera un raspuns cat mai concludent!
Locuiesc in Italia cu un cetatean italian si am dori sa ne casatorim, insa el inca trebuie sa astepte sentinta.....ce-i trei ani, care aproape ca au trecut...etc
Ideea este, el poate veni in Romania, sa ceara cetatenia, ca apoi sa ceara divortul in Romania, in conditiile in care "ex-sotia" nu trebuie sa vina in tara, fiindca este de acord cu divortul, insa nu si sa deplaseze intr-o tara straina.