Buna seara,
Citind "printre randuri" am gasit aceasta formulare: "custodie comuna" si doresc din tot sufletul sa mi se explice ce anume inseamna aceasta custodie comuna si in care cazuri se aplica? Multumesc anticipat!
Conform Noului Cod civil introduce sintagma de autoritate părintească ce este cunoscută și mult utilizată în media românească drept custodie comună. Autoritatea părintească este ansamblul de drepturi şi îndatoriri care privesc atât persoana, cât şi bunurile copilului şi aparţine în mod egal ambilor părinţi.Părinţii căsătoriţi exercită împreună şi în mod egal autoritatea părintească. În cazul divorţului părinţilor autoritatea părintească se exercită potrivit dispoziţiilor din cod referitoare la efectele divorţului în raporturile dintre părinţi şi copii. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care căsătoria părinţilor copilului minor a fost anulată ori a încetat ca urmare a încheierii, cu bună credinţă, a unei noi căsătorii de către soţul unei persoane declarată moartă dar care ulterior s-a dovedit a fi în viaţă.
Custodia comună este gândită să amelioreze consecințele divorțului și separației și să dea ambilor părinţi dreptul de a se implica. Aceasta presupune ca părinţii sa împărta custodia minorilor, colaborând spre binele acestora, luând împreună deciziile privind proprii copii şi beneficiind de programe de legături personale cu fiii şi fiicele lor consistente şi relativ egale.
Custodia comuna
corneliulipa
Buna ziua! As dori sa-mi spuneti ce inseamna custodia comuna, la ce situatii se refera mai precis!Unde gasesc un text de lege care sa ma lamureasca exact ... (vezi toată discuția)