@freeelis, corect, am recalculat perioada dupa ce-am trimis mesajul. multumesc.
Actul aditional cuprinde o perioada de 1 an (respectiv 12 luni) incepand cu luna octombrie 2009.
Acuma, nu tin neaparat sa recuperez diferenta salariala pe aceasta perioada, respectiv octombrie 2010-prezent, pentru ca asa cum inteleg de la "vindictive" a cam trecut perioada in care puteam sa oblig angajatorul sa-mi plateasca diferenta salariala, insa as dori totusi sa stiu daca mia pot totusi cere sa se faca modificarea de acum incolo si care ar fi procedura.
Multumesc.
Buna ziua, revin cu o intrebare legata de un act aditional de modificare a salariului. Pe scurt, in 2009 am acceptat o reducere a salariului cu 10%, dar mentionat "negru pe alb" ca numai pentru o perioada de 12 luni. Dupa aceasta perioada nu s-a intamplat absolut nimic, ma gandesc ca ori trebuia sa se faca inca un act aditional prin care se revenea la salariul initial sau unul care sa continue perioada de reducere a salariului. Am discutat cu seful meu si l-am intrebat ce se intampla, insa nu a putu sa-mi dea un raspuns vis-a-vis de problema mea.
Consider ca a trecut suficient timp in care i-am lasat in pace, asa ca as dori sa aflu ce anume as putea sa fac, defapt ce anume ar teebui sa fac, sa-mi recuperez diferenta neachitata de atata vreme, sau macar sa se modifice salariul in favoarea mea.
Multumesc pentru orice opinie.
Buna ziua, fiind inceput de an doresc in primul rand sa urez un "La multi ani!!", tuturor utilizatorilor, moderatorilor si administratorilor site-ul dumneavoatra.
Din pacate ma vad nevoita sa cer, din nou, un sfat legat de subiectul de la intrebarea de mai sus.
Va multumesc celor care mi-au raspuns la solicitare, si pot sa va spun ca s-a intamplat asa cum am dorit eu, adica s-a acceptat de catre toata lumea, inclusiv de catre inspectoarea de la camera de munca, mentionarea in acel act aditional, perioada de acceptare a micsorarii salariului.
Acuma, problema mea este alta, in momentul in care s-a finalizat acea perioada agreata, nu era normal ca sa semnez un alt act aditional in care se facea mentiunea ca sunt de acord sa se mentina acea reducere de salariu pe inca o perioada determinata sau ca sunt de acord ca acea reducere sa fie definitiva, adica pe perioada nedeterminata?
Nu s-a intamplat acest lucru nici pana in acest moment, defapt nu s-a intamplat nimic.
Din pacate nici firma o duce prea stralucit, din octombrie 2009, cand am scris prima oara si pana acum, personalul s-a micsorat considerabil, si ca mai toate firmele din constructii, nu o ducem nici noi prea roz.
Mentionez ca, la cati salariati mai sunt, nu mai exista nici reprezentant al salariatilor si nu sunt sigura daca, contractul colectiv de munca mai este sau nu valabil.
As dori sa stiu daca mai pot acuma, dupa atata timp, solicita sa mi se restituie diferenta, aceasta fiind varianta care mie mi-ar conveni cel mai tare, si ce anume ar trebui sa fac?
Va multumesc pentru orice comentariu sau sfat.
Buna ziua, voi intra direct in subiect, lucrez intr-o firma de consultanta in constructii, firma fiind din Anglia. La sfarsitul lunii septembrie a venit pentru o "prezentare" seful nostru de la Londra, defapt sa ne ceara ca "voluntar" sa acceptam reducerea salariului, cu procente cuprinse intre 10 si 20%, negarantand ca cei care vor accepta acest lucru vor mai avea joburi la urmatoarele reduceri de personal de peste 3 luni. Din motive personale si deoarece suma la care ar trebi sa "renunt" nu este mare, am acceptat cu conditia ca aceasta reducere salariala sa nu fie pe o perioada mai mare de 12 luni si acest lucru sa fie mentionat negru pe alb in actul aditional. La sfarsitul saptamanii trecute, colega de la contabilitate care se ocupa de intocmirea actelor a venit sa ne aduca aceste acte aditionale sa le semnam, cand l-am citit am observat ca nu se facea nici o referire la cererea mea vis-a-vis de perioada de 12 luni. In momentul in care am intrebat-o pe colega mea despre acest lucru, mi-a spus ca i s-a comunicat ca unii din colegi au acceptat cu anumite conditii insa nu s-a gandit ca aceste conditii vrem sa fie trecute in actul aditional. Mi-a spus ca se va consulta cu inspectorea de la inspectoratul de munca, unde avem cartile de munca si unde se fac si inscrierile in c.m., a revenit dupa aproximativ o ora cu raspuns negativ din partea inspectoarei ca asa ceva nu se poate scrie in actul aditional deoarece ar insemna ca angajatorul se obliga sa ma tina ca angajata in urmatoarele 12 luni. Conditia mea se refera exclusiv la perioada de reducere a salariului si nu la alte clauze din contractul de munca, asa ca raspunsul inspectoarei mi se pare ca o interpretare personala a codului muncii, atata timp cat orice contract de munca, asa ca orice alt contract de altfel, cel putin la capitolul salarizare, se poate negocia si daca partile convin asupra anumitor detalii care nu contravin cu prevederile codului muncii cu atat mai putin motive pentru inspectoare sa refuze cu un asa motiv. Si daca si angajatorul accepta acest lucru, ca se obliga sa ma tina pe urmatoarel 12 luni, ca sa nu mai zic ca lucrez pentru aceasta firma de 8 ani si jumatate, care era problema ei? As aprecia orice comentariu sau sfat. Va multumesc.
Buna ziua, revin cu problema mea!!! Ieri cand am ajuns acasa am gasit in cutia postala cererea mea, returnata de la presedintele blocului, cu o mentiune intr-un colt al paginii, de parca ar fi corectata o lucrare data de un scolar de clasa a 2a, citez " Rugam sa comunicati date complete. Cererea nu poate fi verificata in ceea ce priveste lipsa persoanelor din bloc." si o semnatura indescifrabila care am banuit ca este a presedintelui, fara nici o stampila din partea dministratiei. In consecinta eu pot lua aceasta remarca ca fiind una strict personala a presedintelui blocului. Eu cred ca ar trebui sa-i invit si pe el si pe administrator in casa sa vada cu ochii lor ca parintii mei nu mai sunt in Bucuresti, chiar daca asta mi se pare o mare nesimtire din partea lor deoarece nu suntem chiriasi ci proprietati si locuim in acel bloc de peste 30 de ani. Stiu ca cel mai simplu ar fi sa le spun unde au plecat parintii mei insa sunt convinsa ca in anii precedenti nu le-am comunicat in cererile depuse decat ca sunt plecati din localitate, iar acum s-au trezit ca vor sa stie ei si unde! mi se pare o incalcare a vietii private, ca si cand ar trebui sa le dau socoteala unde si cand ma duc, poate se gandesc cu mintile lor inguste si mici ca ar trebui chiar sa le cer voie sa plec din localitate.
Orice sfat ar fi binevenit, mai ales ca se apropie sfarsitul unii si vor incepe sa calculeze intretinerea pentru luna iunie si nu am nici un chef sa platesc pentru 4 persoane deoarece sut sigura ca este mult mai complicat sa se faca o recalculare ulterioara.
Va multumesc pentru orice sfat.
Buna ziua, va multumesc pentru raspunsuri, asta era si parerea mea, pe care dealtfel le-am comunicat-o si dlui administrator (care este o persoana destul de rezonabila dealtfel) si dlui presedinte chiar azi dimineata, care m-au oprit in momentul in care ieseam din bloc insistand ca trebuie sa le dau adresa unde au plecat, le-am spus un NU raspicat, la care ei au lasat-o balta, neincercand sa-mi explice totusi de ce vroiau sa stie neaparat unde au plecat parintii mei. Le-am intors spatele dupa ce le-amurat "o zi buna".
Buna ziua,
Parintii mei au plecat pe perioada verii la tara, normal ca am facut cerere catre administratie pentru scoaterea celor 2 de la calculul intretinerii, nu este primul an cand se intampla acest lucru, de aproximativ 15 ani parintii ei se tot duc la tara pe perioada verii. Azi dimineata ma opreste presedintele si-mi spune ca trebuie sa mentionez cand se intorc, i-am spus ca nu stiu cand se intorc deoarece intoarcerea lor depinde de terminarea lucrarilor agricole, deci pot veni in octombrie sau noiembrie, dar nu pot da o data cand se intorc. Mi-a spus ca nu-i nici o problema (daca nu este nici o problema de ce m-a mai intrebat?). Apoi mi-a spus ca trebuie sa mentionez si unde au plecat, cand l-am intrebat de ce , asta in conditiile in care in nici una din cererile anterioare din anii anteriori nu am facut aceast mentiune, mi-a balbait ceva de genul ca platesc energie si acolo si intretinere. I-am raspuns ca nu am de ce sa mentinez unde au plecat decat ca sunt plecati din Bucuresti, atata timp cat apartamentul ramane in continuare locuit de alte 2 persoane - respectiv de catre sora mea si de mine, iar administratorul scarii are si numarul meu personal si de la servici, deci in caz de vreo problema ma poate gasi oricand.
Deasemenea mentionez ca parintii au facut o procura prin care eu ii pot reprezenta, deci nu vad de ce ar trebui acum ca parintii mei sa dea socoteala unde au plecat, puteau pleca intr-o croaiziera in jurul lumii (ceea ce n-ar fi rau nici pentru mine!) deci nu ar fi putut da o adresa sau un numar de telefon unde ar fi putut fi contactati.
As avea rugamintea sa-mi spuneti, daca trebuiesc facute aceste mentiuni in cerere.
Va multumesc.