avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional de modificare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional de modificare salariu

Buna ziua, revin cu o intrebare legata de un act aditional de modificare a salariului. Pe scurt, in 2009 am acceptat o reducere a salariului cu 10%, dar mentionat "negru pe alb" ca numai pentru o perioada de 12 luni. Dupa aceasta perioada nu s-a intamplat absolut nimic, ma gandesc ca ori trebuia sa se faca inca un act aditional prin care se revenea la salariul initial sau unul care sa continue perioada de reducere a salariului. Am discutat cu seful meu si l-am intrebat ce se intampla, insa nu a putu sa-mi dea un raspuns vis-a-vis de problema mea.
Consider ca a trecut suficient timp in care i-am lasat in pace, asa ca as dori sa aflu ce anume as putea sa fac, defapt ce anume ar teebui sa fac, sa-mi recuperez diferenta neachitata de atata vreme, sau macar sa se modifice salariul in favoarea mea.
Multumesc pentru orice opinie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:41, 6 Februarie 2013
Sa va recuperati diferenta nu ati putea decat pe perioada de cand au expirat cele 12 luni. Daca sotul dvs nu doreste semnarea unui alt act aditional pt a reveni la vechiul contract, consider ca il puteti actiona la ITM si in instanta pt nerespectarea clauzelor contractului initial, actul aditional avand efect doar pe o perioada de 12 luni.
Codul muncii:

Art. 268. - (1) Cererile in vederea solutionarii unui conflict de munca pot fi formulate:

c) in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune, in situatia in care obiectul conflictului individual de munca consta in plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despagubiri catre salariat, precum si in cazul raspunderii patrimoniale a salariatilor fata de angajator;
(2) In toate situatiile, altele decat cele prevazute la alin. (1), termenul este de 3 ani de la data nasterii dreptului.
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
@ Chanell0769

Actul aditional de modificare a salariului cuprinde si perioada mentinata de dvs?
Actul aditional cuprinde o perioada de 1 an (respectiv 12 luni) incepand cu luna octombrie 2009.
Acuma, nu tin neaparat sa recuperez diferenta salariala pe aceasta perioada, respectiv octombrie 2010-prezent, pentru ca asa cum inteleg de la "vindictive" a cam trecut perioada in care puteam sa oblig angajatorul sa-mi plateasca diferenta salariala, insa as dori totusi sa stiu daca mia pot totusi cere sa se faca modificarea de acum incolo si care ar fi procedura.
Multumesc.
Din pacate ati inteles gresit ...... in octombrie 2013 expira termenul de prescriptie al dreptului la actiune ...

Alte discuții în legătură

Act aditional de modificare contract de munca Chanell0769 Chanell0769 Buna ziua, voi intra direct in subiect, lucrez intr-o firma de consultanta in constructii, firma fiind din Anglia. La sfarsitul lunii septembrie a venit pentru ... (vezi toată discuția)
Propunere de reducere a salariului genica genica Ieri, confruntata ca si alte persoane de pe forum cu urmarile crizei in planul propriului salariu, am vazut cateva mesaje si raspunsuri pe aceasta tema si m-am ... (vezi toată discuția)
Drept la actiune adrian288 adrian288 va rog sa ma ajutati cu o informatie. am gasit in codul mincii la art. 283 lit. c urmatoarea: Cererile in vederea solutionarii unui conflict de munca pot fi ... (vezi toată discuția)