cazacioc a scris:
Dar o intrebare , cand vi s-a furat cardul, nu ati informat banca pentru a lua masuri sa-l blocheze? Nu ati prezentat la banca un numar de inregistrare la politie a plangerii dvs.
totul s-a intamplat in jumatate de ora, timp in care m-am chinuit sa fac rost de un telefon sa pot suna la banca, avand in vedere ca eram intr-un complex comercial, mi se furase geanta si nu aveam nici bani de mers la toaleta. plus ca eram mai mult moarta decat vie din cauza intamplarii. deci in momentul cand am sunat la banca, banii deja fusesera scosi. la banca nu m-am priceput sa merg de atunci, asa ca am mers anul acesta si mi s-a spus ca am sanse sa fie privita ca o frauda bancara si sa fiu exonerata de la plata in continuare a dobanzilor.
Pentru demersul pe care il faceti ar fi bine sa luati o hartie de la parchet, din care sa rezulte ca plangerea dvs. privind sustragerea cardului si a telefoanelor a fost inregistrata la data de..... la Politia X,.face obiectul cercetarilor in dosarul inregistrat la ei sub nr...... privind pe....
Ati putea cere si o copie a plangerii dvs. aflate la dosar ca sa o folositi in demersurile la banca.
Pentru a va constitui ca parte civila ar rebui sa depuneti in copie o situatie a contului la data comiterii faptei, pentru ca sa dovediti suma care v-a fost sustrasa
am depus deja situatia contului la data respectiva, la politie, aceasta se afla la dosar deja. presupun ca o au si cei de la parchet. in extrasul de cont se pot vedea si orele cand au fost sustrase sumele, ore la care eu ma aflam in cautare de un telefon pt blocarea cardului. cei de la politie sustin ca au si dvd cu filmarea bancomatului de unde s-au socs banii, dar cica nu se vede mare lucru.
Ca sa obtineti toate astea, inclusiv stadiul cercetarilor trebuie sa formulati o cerere catre parchet. Cu aceasta cerere ar trebui sa mergeti in audienta la primul procuror. Daca va duceti la procurorul de serviciu sau o trimiteti prin posta primiti un raspuns cam in 30 zile, dar acum se intra si in vacanta si s-ar putea sa dureze ceva mai mult.
Acum ma gandesc sa nu fie si alta problema. Plangerea dvs. sa fie cu autor necunoscut(AN), dar nu-mi explic cum de v-au restituit un telefon.
In sfarsit, sunt convins ca o sa aflati mai multe cand veti marge la parchet
telefonul a fost dat in urmarire prin SRI, dupa IMEI, am cerut asta expres, in reclamatie. se afla la un vanzator de ziare din zona Eroilor, si cand l-au adus la politie a spus ca l-a gasit in iarba, in parcul Operei. cam greu de inghitit, dar politistii au spus ca nu aveau cum sa dovedeasca altceva, cu atat mai mult vreo legatura cu infractorul initial.
deci pana la urma va trebui sa bat drumul pana la Buftea. am sa incerc sa fac acest lucru.
multumes pentru raspuns.