avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate ca_S23

Activitate ca_S23

Răspuns la discuția traseul unui dosar penal?
cazacioc a scris:

Dar o intrebare , cand vi s-a furat cardul, nu ati informat banca pentru a lua masuri sa-l blocheze? Nu ati prezentat la banca un numar de inregistrare la politie a plangerii dvs.

totul s-a intamplat in jumatate de ora, timp in care m-am chinuit sa fac rost de un telefon sa pot suna la banca, avand in vedere ca eram intr-un complex comercial, mi se furase geanta si nu aveam nici bani de mers la toaleta. plus ca eram mai mult moarta decat vie din cauza intamplarii. deci in momentul cand am sunat la banca, banii deja fusesera scosi. la banca nu m-am priceput sa merg de atunci, asa ca am mers anul acesta si mi s-a spus ca am sanse sa fie privita ca o frauda bancara si sa fiu exonerata de la plata in continuare a dobanzilor.

Pentru demersul pe care il faceti ar fi bine sa luati o hartie de la parchet, din care sa rezulte ca plangerea dvs. privind sustragerea cardului si a telefoanelor a fost inregistrata la data de..... la Politia X,.face obiectul cercetarilor in dosarul inregistrat la ei sub nr...... privind pe....
Ati putea cere si o copie a plangerii dvs. aflate la dosar ca sa o folositi in demersurile la banca.
Pentru a va constitui ca parte civila ar rebui sa depuneti in copie o situatie a contului la data comiterii faptei, pentru ca sa dovediti suma care v-a fost sustrasa

am depus deja situatia contului la data respectiva, la politie, aceasta se afla la dosar deja. presupun ca o au si cei de la parchet. in extrasul de cont se pot vedea si orele cand au fost sustrase sumele, ore la care eu ma aflam in cautare de un telefon pt blocarea cardului. cei de la politie sustin ca au si dvd cu filmarea bancomatului de unde s-au socs banii, dar cica nu se vede mare lucru.

Ca sa obtineti toate astea, inclusiv stadiul cercetarilor trebuie sa formulati o cerere catre parchet. Cu aceasta cerere ar trebui sa mergeti in audienta la primul procuror. Daca va duceti la procurorul de serviciu sau o trimiteti prin posta primiti un raspuns cam in 30 zile, dar acum se intra si in vacanta si s-ar putea sa dureze ceva mai mult.
Acum ma gandesc sa nu fie si alta problema. Plangerea dvs. sa fie cu autor necunoscut(AN), dar nu-mi explic cum de v-au restituit un telefon.
In sfarsit, sunt convins ca o sa aflati mai multe cand veti marge la parchet

telefonul a fost dat in urmarire prin SRI, dupa IMEI, am cerut asta expres, in reclamatie. se afla la un vanzator de ziare din zona Eroilor, si cand l-au adus la politie a spus ca l-a gasit in iarba, in parcul Operei. cam greu de inghitit, dar politistii au spus ca nu aveau cum sa dovedeasca altceva, cu atat mai mult vreo legatura cu infractorul initial.

deci pana la urma va trebui sa bat drumul pana la Buftea. am sa incerc sa fac acest lucru.
multumes pentru raspuns.

Va spun, ca si utilizator al aceluiasi forum despre care este vorba si despre care si eu am aceeasi convingere, ca trunchiaza si transmite mesajele "violate", precum si ca utilizator al altor forumuri, ca in "Termeni si conditii" nu este specificat ca mesajele sunt proprietatea societatii sau persoanelor care administreaza forumul. Totodata, nu este prevazut in nici un fel expres, faptul ca mesajele este posibil sa fie citite si prelucrate de administratorii forumului.

Date cu caracter personal, in sensul prevazut de lege, nu exista in mesaje, pentru ca la mesajele private ne referim, doar daca cineva isi da numele, prenumele si alte date cu caracter personal. Este vorba de secretul corespondentei, de fapt.
Multumesc pentru raspuns. M-am si interesat deja, pentru ca doresc sa merg la banca pentru a cere exonerarea de la plata dobanzilor pentru o suma de care nu m-am folosit eu, ci mi-a fost sustrasa. In cazul in care banca va considera ca am dreptate, este posibil sa se constituie si ea, in calitate de persoana juridica, in parte intr-un eventual proces? SI daca da, eu mai pot avea vreo calitate? Practic, banca este prejudiciata mai mult (banii fiind ai ei, eu doar imprumutat), eu, prin plata dobanzii.
Multumesc pentru raspuns.

Pai la politie cand am reclamat, in afara de expunerea faptelor, cine mi-a zis mie ca ma constitui in parte civila?
Nu stiti cum lucreaza politia? Trebuia sa mentionez expres, in scris, ca ma constitui in parte civila sau acest lucru se intelege de la sine, doar prin depunerea reclamatiei?
Ei mi-au zis clar ca in asemenea cazuri foarte rar sunt prinsi faptasii, asa ca sa-mi iau gandul de la banii aia.
Chestia e ca banii respectivi reprezentau descoperire de cont, deci aveau titlul de imprumut acordat mie, de catre banca respectiva.
Daca nu m-am constituit ca parte civila, mai pot merge la procuror sa cer sa mi se comunice stadiul cercetarilor?
Eu doresc sa merg la banca sa fac cerere de exonerare de la plata dobanzilor care sunt enorme pentru mine, dobanzi pe care le platesc din 2007 si pana in prezent, la o suma de care nici nu m-am folosit, ci mi-a fost sustrasa de pe card.
Pot merge cu hartia primita de la politie prin care mi se comunica faptul ca dosarul e la parchet si cu eventualul raspuns de la procuror?
In 2007 mi-a fost sustras cardul de pe care ulterior a fost scoasa o suma mare, reprezentand descoperire de cont.
am depus reclamatie, iar acum am inteles ca dosarul s-ar afla la Parchet. in cazul in care procurorul decide trimiterea in judecata, eu ce am de facut?
mentionez ca din 2007 si pana in prezent eu am platit dobanda la acea descoperire, o suma nu tocmai mica, ceea ce eu DA, consider prejudiuciu.
daca ma pot constitui in parte civila, risc ceva? ma refer la vreo repercusiune de genul "las' ca-ti arat eu tie" in cazul in care se va hotara ca pot fi despagubita de catre infractor.
la ANPC cu siguranta, pt ca deocamdata e greu de probat un asemenea cazde catre politistii nostri.
este vorba despre acel mare forum cu s..... incepe. stiu despre ce e vb, si stiu ce baga ei ca explicatie. serverul inlocuieste automat, mda, nu-i noua deloc.

eu am avut real succes cu ANPC de vreo 3 ori, au fost prompti, au respectat termenele de solutionare a petitiilor. unde mai pui ca am avut si castig de cauza, determinand prin interventia mea la ei niste verificari drastice asupta unor comercianti + inchiderea sandramalei.
din discutia de mai sus am inteles ca in afara de eventuala pedeapsa penala pe care o poate primi un invinuit/inculpat, acesta mai poate fi pasibil si de alte obligatii, daca exista si o parte civila in proces.
adica eu, daca ma constitui in parte civila, pot sa obtin plata unor daune?
am suferit o paguba materiala si se pare ca au trimis pe cineva cu propunere de executare a pedepsei privative de libertate, daca eu solicit daune, ca parte civila, am sanse sa castig si sa-mi recuperez dauna?
este obligatoriu in acest caz sa ma constitui in parte civila pentru a recupera banii?
cazul meu este invers: in martie 2007 am depus o reclamatie la politie ca mi s-a furat geanta. in 2008 m-au chemat sa-mi dea inapoi unul din telefoanele mobile. de atunci si pana anul acesta in mai nu am mai auzit nimic despre caz, nu m-au informat despre mersul lui.
in luna mai 2009 am facut o cerere la acelasi post de politie, pt a mi se elibera o adeverinta din care sa ezulte ca am depus reclamatie, aceasta fiindu-mi necesara la banca unde aveam unul din cardurile furate (de pe care hotul/hotii au sustras 11.000 RON).
ca raspuns am primit ceva de genul: "... aspectele reclamate de dumneavoastra au facut obiectul dosarului penal nr... care la data de 10.10.2008 a fost inaintat catre parchetul..., competent a dispune in cauza"

doresc sa stiu daca asta inseamna ca au prins pe cineva, au inaintat dosarul la procuror si ce se mai intampla mai departe?
acelasi traseu ca cel descris mai sus? de ce politia nu m-a instiintat ca au ceva suspecti invinuiti si ca s-ar putea sa dea de cap cazului?
in cazul ca procurorii (de caz si superiorul sau) decid trimiterea in judecata a eventualului faptas, este posbil sa fiu citata ca parte vatamata?

multumesc din suflet daca se gandeste sa raspunda cineva.