Imi permit totusi, sa fac unele precizari, cu gradul maxim posibil de obiectivitate. Ttrecand si printr-o facultate la stat, pot face o paralela intre cele 2 sisteme de invatamant: cel privat si cel de stat. Si pot sa spun urmatoarele: decizia de a deveni student al universitatii Titu Maiorescu am luat-o datorita nivelului taxelor (mult mai redus decat la stat) si datorita sfaturilor unui profesor din prima facultate - dupa cum stiti, poti face o singura facultate in regim subventionat de stat- . Si pot spune ca am ramas placut surprins.. Calitatea actului de predare si examinare este similara celui prezent in universitatile de stat.. nu stiu cum o fi pe la alte facultati particulare, dar aici lucrurile stau in felul urmator: daca nu inveti foarte serios, nu treci examenul..scurt pe doi.. si va pot da cateva exemple (imi permit sa dau nume si sper ca nu voi fi acuzat de lipsa de eleganta; materiile sunt deja cunoscute licentiatilor in drept):
Dr. financiar public/fiscal - prof Saguna-
Criminologie - prof Cioclei-
Drept international public - prof Dumitra Popescu-
Dr. Constitutional - Prof Iancu-
Dr. Penal - prof. Mitrache -
etc.
Port un deosebit respect acestor profesori si altora, care isi fac datoria cu multa seriozitate...
Desigur, nu pot sa nu spun, cu tristete, ca aveam colegi la stat care au terminat (nu imi explic totusi cum au trecut examenul de admitere) si nu stiau nimic la finalul facultatii...Redundante, inutile, necorelate cu nevoile angajatorilor sau oricum ar mai fi numite, totusi cunostintele (dobandite) din anii de studiu, nu tebuie sa lipseasca nici macar unui singur absolvent.. Iti lasa un gust amarui sistemul actual de obtinere a licentelor...
Oricum, in concluzie, singura mea grija era legata de momentul primei citiri a cv-ului de catre omul de la HR. Sa nu spuna cumva: "Aaa!!! Asta a terminat la particulara, nici nu ma obosesc sa-l chem la interviu!". Deoarece in etapa interviului totul tine de tine.. Dar acum sunt mai optimist..:)
Cu simpatie,
A.
PS: am scris mesajul in graba..sper sa nu contina inadvertente..Daca ele exista, atunci clementa pls..:D
Am 22 de ani, sunt absolvent al unei facultati de stat, urmez un masterat la ASE si sunt student in anul 3 al Facultatii de Drept din cadrul universitatii Titu Maiorescu.
As vrea sa incerc sa ma angajez intr-o casa de avocatura, dar am auzit ca absolventii facultatilor particulare sunt discriminati....ca a termina o facultate particulara inseamna un mare "minus" in ochii angajatorilor.. Asa este? Eu m-am mai uitat pe site-urile marilor societati de avocatura de business (gen bostina, tuca, musat etc) si am vazut ca sunt destul de multi licentiati ai universitatilor particulare angajati in cadrul acestora. Acum nu stiu ce sa cred, deoarece mi-am imaginat mereu ca la angajare vei fi testat, fara a se tine cont de entitatea absolvita..