avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Terminare studii facultate privata - dezavantaj la ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Terminare studii facultate privata - dezavantaj la angajare?

Salutare!

Am o mica dilema..de fapt, e destul de mare...:)

Am 22 de ani, sunt absolvent al unei facultati de stat, urmez un masterat la ASE si sunt student in anul 3 al Facultatii de Drept din cadrul universitatii Titu Maiorescu.
As vrea sa incerc sa ma angajez intr-o casa de avocatura, dar am auzit ca absolventii facultatilor particulare sunt discriminati....ca a termina o facultate particulara inseamna un mare "minus" in ochii angajatorilor.. Asa este? Eu m-am mai uitat pe site-urile marilor societati de avocatura de business (gen bostina, tuca, musat etc) si am vazut ca sunt destul de multi licentiati ai universitatilor particulare angajati in cadrul acestora. Acum nu stiu ce sa cred, deoarece mi-am imaginat mereu ca la angajare vei fi testat, fara a se tine cont de entitatea absolvita..


Poate ma puteti ajuta cu un raspuns

Cu stima,
A.
Nu mai conteaza daca esti absolvent al unei facultati de stat sau particulara....Este indicat sa faci ceva practica inainte de absolvire pentru a avea un avantaj in fata altor absolventi....Bafta
Impartasesc opinia colegei Glasu Monica.
Poate nu ati "nimerit" la cabinetul de avocatura potrivit pentru dvs. Nu renuntati si continuati sa cautati "maestrul" care va este "potrivit":)
Nu consider ca sunt discriminati. E foarte simplu : trimiti un cv + scrisoare de intentie. Daca te selecteaza in urma cv-ului, vei fi supus unor teste+ interviu. Daca esti bun si corespunzi cerintelor exprimate de ei....nu exista nicio piedica !

Succes !
E adevărat că am văzut anunţuri care specifică: absolvenţi ai unei facultăţi de drept, de stat! Dar în fine, care minus? Că nu îl văd. Era acu câţiva ani vorba că facultăţile unde examenele se iau greu sunt mult mai bune şi ies studenţi mai buni. ªi mai terminaţi psihic :giggle: aş spune eu. Dar asta nu făcea decât să crească facultatea în ochii altora, nu neapărat studenţii. De ce? Că îşi iau licenţele la un semestru, două de la terminare din cauza restanţelor. Până când vor pune ei mâna pe diploma de licenţă, cei de la particular se vor fi angajat deja, sau măcar dobândit ceva experienţă. Bineînţeles, e păcat de unii studenţi ft buni să piardă licenţa din cauza unei bobiţe, dar acum, fiecare îşi vede de binele lui. Ori la stat, ori particular, trebuie să dovedeşti că eşti mai bun decât ceilalţi.
Luxie a scris:

E adevărat că am văzut anunţuri care specifică: absolvenţi ai unei facultăţi de drept, de stat! Dar în fine, care minus? Că nu îl văd. Era acu câţiva ani vorba că facultăţile unde examenele se iau greu sunt mult mai bune şi ies studenţi mai buni. ªi mai terminaţi psihic :giggle: aş spune eu. Dar asta nu făcea decât să crească facultatea în ochii altora, nu neapărat studenţii. De ce? Că îşi iau licenţele la un semestru, două de la terminare din cauza restanţelor. Până când vor pune ei mâna pe diploma de licenţă, cei de la particular se vor fi angajat deja, sau măcar dobândit ceva experienţă.

Afirmatiile pe care le faceti dvs., luxie, sunt gratuite.
Daca in privinta bolilor psihice trebuie sa se pronunte numai persoanele de specialitate, in privinta restantelor eu as fi o sursa de dezamagire pentru dvs., daca mi-as propune... nimic. :wassat:

@andr2

Este pentru prima oara cand aud ca absolventii facultatilor de stat sunt preferatii angajatorilor.
Eu am terminat in 1994 Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti si nu am remarcat ca vreunul dintre angajatorii mei sa fie impresionat de acest lucru.
De fapt, nu m-a intrebat nimeni, niciodata, daca am terminat facultatea la stat sau nu.
In fond, cine vrea sa invete invata oriunde.

Bafta! :)

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

Alte discuții în legătură

Doar un sfat.... *2007* *2007* Stiu ca nu sunt indreptatita sa scriu in aceasta sectiune a forumului...dar as vrea sa cer un sfat unor oameni avizati in ale "scolii" ....as vrea sa ma ... (vezi toată discuția)
Alegerea facultatii de drept serban19 serban19 Stie cineva daca are o importanta asa mare daca Universitatea este particulara , in speta Univ.G Bacovia-Bacau. As vrea sa urmez cursurile Fac de Drept si am ... (vezi toată discuția)
Universitatea nicolae titulescu vs universitatea titu maiorescu ContSters183660 ContSters183660 Universitatea Nicolae Titulescu vs Universitatea Titu Maiorescu Ce ar fi mai bine sa aleg pentru Facultatea de Drept ? Argumente PRO si CONTRA Care ... (vezi toată discuția)