In ceea ce priveste filialele ong mi-a fost de ajutor forumul dvs unde am gasit raspunsuri cam la tot ce ma interesa. Ramane problema infiintarii unei filiale ong in Ro, activitatile pe care le poate desfasura si in ce regim.Avand in vedre ca asociatia are sediul in afara tarii, iar domeniul de ativitate e un pic diferit (ocupandu-se de proiectare, managment si marketing de dezvoltare durabila cu precadere in turism- parcuri nationale, sit-uri arheologice, dezvoltare urbana si rurala, certificari ecologice, formare profesionala, etc etc)
M-ati ajuta mult dandu-mi, pe cat posibil, niste linkuri unde se pot citi/lua informatii pe aceasta tema.
Buna seara.
Dupa lungi cautari de informatii pe internet, am dat de site-ul dvs. Felicitari.
intrebare: care este modalitatea in care o asociatie non profit din afara tarii poate deschide in Romania propria sucursala/ filiala/ reprezentanta? Lucrez pentru o Ong din Italia care are ca principala actvitate dezvoltarea sostenibila si consultanta ( mediu, turism responsabil, dezvoltare locala durabila) si as vrea sa pot lucra direct cu Romania (nu numai pe baza programelor internazionale). Intrand in mizeul problemei, care sunt formele juridice prin care, asociatia noastra poate fi considerata eligibila pentru cofinantari proiecte FEDR? Avand in vedere ca nu as vrea sa deschid o noua ong, ci sa port in Ro experienta si knowhow-ul pe care asociatia in cauza o are?(mentionez ca suntem deja parteneri a unor institutii adm romane, dar ca experti in programe internationale).