avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Activitate Irene71

Activitate Irene71

Răspuns la discuția oug 50/2010
Aveti la dispozitie 15 zile pentru a va decide daca semnati sau nu actul aditional pe care vi+l prezinta banca.
Duceti-va la banca, vedeti ce scrie in acest act!
Nu cred ca va vor obliga sa+l semnati pe loc daca nu vreti (invocand timpul de "gandire" despre care v+am spus).
Răspuns la discuția Restituire dobanda anticipata
Dati mai multe detalii: pe ce perioada ati incheiat contractul, daca scrie in contract ca treb sa va returneze dob anticipata, daca vi s-a mai perceput dobanda in perioada nov. 2009 / mai 2010...
Din pacate, avand in vedere raspunsul ANPC la solicitarea Asociatiei Romane a bancilor (accesati linkul - [ link extern ] .
Totusi, aveti posibilitatea sa faceti credit de refinantare la aceeasi banca, profitand astfel de noile produse (f bune de altfel) pe care le au acum. Va doresc succes!
Răspuns la discuția Abuz sau asa este legea?
Contul in care sotul primeste salariul este acelasi cu contul unde treb sa vireze rata lunara?
Eu banuiesc ca este vorba despre existenta in contractul de credit a unei clauze prin care sotul dvs. a autorizat banca sa debiteze automat conturile sale in lei/valuta deschise la banca cu sumele datorate conform contractului de credit.
Acesta poate fi motivul pentru care banii au disparut atat de repede...
Răspuns la discuția avocat platit degeaba
Asa cum v-am spus: Veti beneficia de prevederile ORICAREI legi care priveste statutul dvs. de consumator de serv!
Oug 50 priveste strict contractele de credit pt consumatori si, fiind o cerinta a Uniunii Europene, pentru a ne armoniza cu legislatia la nivel european e normal sa priveasca si contractele in derulare. Cu alte cuvinte are un caracter special.
Veti beneficia de dispoz acestei oug asa cum beneficiati de orice prevedere legala in vigoare in acest moment care va apara drepturile ca si consumator.
Răspuns la discuția avocat platit degeaba
Parerea mea este ca nu se poate invoca caracterul neretroactiv al celor doua texte de lege invocate de avocat asa cum a procedat ANPC ( a se vedea data incheierii contractului si datele intrarii in vigoare a textelor).
Dvs. ati fost si sunteti consumator, deci in prezent beneficiati de prevederile oricarei legi care priveste calitatea Dvs. de consumator de servicii. Astfel, veti beneficia si de prevederile oug 50/2010, chiar dc ati incheiat contr in 2007.
In ceea ce priv mersul la banca cu av este vorba de altceva, o alta activitate care, banuiesc, nu face obiectul contr deja incheiat .
Răspuns la discuția avocat platit degeaba
Sunteti sigura ca scrisorile redactate de avocat nu au nicio valoare?
Eu nu m-as baza pe raspunsul ANPC.
Răspuns la discuția avocat platit degeaba
Pai, vad ca pana la urma nu ati platit avocatul degeaba...
A facut totusi niste demersuri in interesul Dvs.: "A redactat 2 scrisori, impotriva unei banci, la care am contractul cu pricina.
o scrisoare catre ANPC si una catre BNR."
:O De asemenea, sunt uimita de lipsa de profesionalism manifestata de ANPC, facand trimitere (in mod justificat sau nu) la profesionalismul avocatului Dvs.
Faptul ca ati acceptat sa platiti un onorariu si acum vi se pare mare cuantumul acestuia nu este ok, din moment ce contractul de asistenta juridica reprezinta acordul partilor inclusiv in ceea ce priv onorariul.

Sunt de parere ca, daca e sa citim cu atentie art. de mai-jos, acel comision de rambursare prin refinantare de la alte banci trebuie sa dispara din contracte, fiind ILEGAL.
Ei il mentin si in prezent pentru a te obliga sa ramai clientul lor (limitandu-ti libertatea de "miscare" in piata creditelor) si eventual pt a beneficia de o refinantare chiar la BT.
Astept si alte opinii!


Art. 66
Consumatorul are dreptul, in orice moment, sa se libereze in tot sau in parte de obligatiile sale care decurg dintr-un contract de credit. In acest caz, consumatorul are dreptul la o reducere a costului total al creditului, aceasta reducere privind dobanda si costurile aferente perioadei dintre data rambursarii anticipate si data prevazuta pentru incetarea contractului de credit.

Art. 67
(1) In cazul rambursarii anticipate a creditului, creditorul este indreptatit la o compensatie echitabila si justificata in mod obiectiv pentru eventualele costuri legate direct de rambursarea anticipata a creditului cu conditia ca rambursarea anticipata sa intervina intr-o perioada in care rata dobanzii aferente creditului este fixa.
(2) O astfel de compensatie nu poate fi mai mare de:
a) 1 % din valoarea creditului rambursata anticipat, daca perioada de timp dintre rambursarea anticipata si data convenita pentru incetarea contractului de credit este mai mare de un an;
b) 0,5 % din valoarea creditului rambursat anticipat, daca perioada de timp dintre rambursarea anticipata si data convenita pentru incetarea contractului de credit nu este mai mare de un an.
(3) Creditorul stabileste o metoda de calcul a compensatiei clara si usor verificabila, pe care o va face cunoscuta consumatorului din stadiu precontractual.

Art. 68
Nu se solicita o compensatie pentru rambursare anticipata in niciunul dintre urmatoarele cazuri:
a) rambursarea a fost realizata ca urmare a executarii unui contract de asigurare care are drept scop asigurarea riscului de neplata;
b) contractul de credit este acordat sub forma "descoperitului de cont";
c) rambursarea anticipata intervine intr-o perioada in care rata dobanzii aferente creditului nu este fixa.

Răspuns la discuția intreruperea executrii pedepsei 2
Renuntarea la drept?
Va recomand sa nu va mai speriati asa ca vi se face rau.
Tipizate?


PS. Mai bine ati "cauta" sa va exprimati mai elegant.