multumesc mult ptr raspuns. intre timp am dus dovada ramanerii definitive a Hotararii respective repunandu-se pe rol. problema este ca nu vrea sa plateasca pensia de intretinere stabilita la nivelul sal minim. in prezent datoreaza copiilor suma de 45OO lei, pe care totusi, nu stiu cum sa-i obtin.
Sunt divortata din 1996. Am 2 copile minore (15, respectiv 14 ani). In acesti ani, am fost nevoita sa intentez numeroase plangeri privitoare la neplata pensiei de intretinere de la fostul sot. Intotdeauna a motivat ca nu lucreaza, ca este intretinut de parinti(desi avea peste 40 de ani) lucru neadevarat, dar atata vreme cat nu am putut dovedi ca lucreaza..... Culmea, timp de vreo 6 ani a fost plecat si in Turcia la lucru(nu pot dovedi cu acte). Cum pot recupera sumele restante privind pensia de intretinere? In ultima sentinta, instanta hotaraste: "avand in vedere ca reclamanta nu a facut dovada ramanerii definitive a sentintei civile nr.2117 din 23/4/2008 a judecatoriei Focsani, instanta va constata incidenta dispozitiilor art.155(1) Cod procedura civila , desfasurarea fireasca a procesului fiind in mod evident impiedicata....". Intrebarea mea este ce inseamna ca nu am facut dovada ramanerii definitive a sentintei civile ? Multumesc.