Buna ziua, am nevoie de un sfat profesionist din partea dvs.
Situatia este urmatoarea:
- a existat un contract de prestari servicii, intre mine ca firma prestatoare, si o alta ca beneficiar, timp de 1 an de zile, incheiat in noiembrie 2010.
- firma beneficiara este restanta la plata ultimelor trei facturi (septembrie, octombrie si noiembrie 2010).
- initial, platile se faceau prin transfer bancar sau in cash.
- La un moment dat, am agreat ca platile sa se faca prin Bilete la Ordin, semnate si care acopereau suma intreaga in plati esalonate. Biletele la Ordin au fost refuzate de banca de fiecare data, in perioada februarie-martie 2011.
- Pasul urmator a fost ca, in luna martie/ aprilie 2011, firma beneficiar sa imi trimita un angajament de plata, pentru acoperirea sumelor restante. Mi l-au trimis, dar nici una din platile trecute in document nu au fost facute.
- In prezent, firma beneficiar refuza sau amana - pe diverse motive - sa faca orice plata. Discutiile amiabile cu directoarea de marketing si directorul financiar nu duc decat la alte amanari, care evident nu mai sunt credibile.
Exista posibilitatea de a depune un dosar de frauda la politie, numindu-l acolo pe administratorul firmei respective?
Cum se procedeaza in cazul in care doresc sa apelez la o firma de recuperare creante?
Caut o solutie legala, dar care sa ma ajute sa finalizez in cel mai scurt timo situatia (stiu ca daca ii aduc in instanta mai dureaza cel putin un an).
va multumesc.
poat fi atacat acest act?
As mai avea inca o intrebare, deoarece situatia se modifica de la o zi la alta. Atata timp cat vila este proprietate comuna, sotul meu are dreptul sa inchirieze casa fara acordul meu si sa primeasca intreaga valoare a chiriei? Multumesc
Va multumesc tuturor, informatiile oferite ma ajuta sa am o imagine mai clara a situatiei si a optiunilor :)
Nu am inteles inca foarte bine informatia legata de "fapta de notorietate" - daca relatia extraconjugala nu mai e ascunsa, ci cunoscuta, nu mai poate fi folosit ca motiv de divort (infidelitate)?
Sunt casatorita de 10 ani. De curand am aflat ca sotul meu are o legatura extraconjugala si nu mai doreste sa continue mariajul. In prezent locuiesc in apartamentul proprietate comuna, in care am locuit impreuna pana acum 2 luni. In acesti 10 ani, am lucrat pentru cativa ani, de doua ori renuntand la cariera pentru a-mi urma sotul in strainatate (in urma promovarilor in cariera, ne-am mutat de 3 ori dintr-o tara in alta, in primele 2 eu neavand drept de munca). Nu avem copii, bunurile dobandite in timpul casatoriei fiind un apartament de 3 camere in Bucuresti, o vila in afara orasului (pentru care s-a platit un avans dar la care se platesc in continuare rate la banca, pentru inca 19 ani) si o masina. Pentru moment, eu nu doresc sa intentez divort. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii:
1. In cazul in care sotul meu deschide proces de divort, fara sa ma poata invinui de nimic (el este cel vinovat de infidelitate si parasirea domiciliului conjugal, in prezent locuieste la iubita lui), ce spune legea? Nu va fi oricum vorba e un divort de comun acord. Daca el deschide divort, pot deschide si eu, simultan, acuzandu-l de infidelitate?
2. Ce fel de probe pot fi aduse la proces pentru a-i dovedi infidelitatea? Fotografii, emailuri sau doar martori? Extrase de cont prin care pot dovedi ca facea diverse cheltuieli pentru cealalta persoana?
3. Ce se intampla daca eu refuz divortul? Este adevarat ca cererea este refuzata si nu mai poate intenta divort timp de 3 ani:?
4. Pana la finalizarea divortului si partajului, ma poate forta sa parasesc apartamentul in care locuiesc si la care sunt co-proprietar?
5. Tinand cont de faptul ca pe intreaga perioada a mariajului el a avut o contributie financiara mai mare decat a mea, cum se vor imparti bunurile? In fata legii, faptul ca am renuntat de 2-3 ori la propria cariera pentru a-l urma in tari din UE pentru a-i sprijini cariera si pentru a avea o casnicie normala, influenteaza in vreun fel partajul?
6. Este adevarat ca la pronuntarea partajului, se impar atat bunurile mobile si imobile, cat si datoriile (in cazul nostru, imprumutul bancar)?
7. Cat timp (aproximativ) poate dura un partaj, daca nu este de comun acord?
8. Avand in vedere ca in prezent locuim separat dar suntem inca casatoriti, care sunt obligatiile si drepturile noastre in perioada pana la divort? Este el obligat sa contribuie la cheltuielile administrative ale apartamentului bun comun? Sau eu locuind la aceasta adresa, suport toate cheltuielile?
Stiu ca sunt multe intrebari, dar v-as multumi pentru raspunsuri si lamuriri.