avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Activitate ralume78

Activitate ralume78

Suma este de 450 RON.
Asociatia nu cred ca are acest fond de penalizari, pe listele de intretinere nu au aparut niciodata penalizari la restantieri.
Tocmai asta este problema, nu mi se pare corect (si nici legal) sa ni se aduca la cunostinta peste 5 ani ca avem penalizari de plata la debite din 2005, doar pe ultimii 3 ani, nefiind prescrisa penalizarea poate sa ne instiinteze prin afisare la avizier.
Mie mi se pare a fi problema ei(a administratorei) daca nu a calculat penalitati in aceasta perioada...dar ce putem face daca noi credem ca ar comite o ilegalitate? Sunt cateva blocuri in aceasta asociatie, administratora este veche...de vreo 10 ani....dar nimeni nu se implica, ea face ce vrea, nimeni nu o intreaba ce si cum. Nu putem face o sesizare undeva in acest sens...Primarie ceva...nu stiu exact ce solutie sau masuri se iau in asemenea cazuri? De schimbat administratorul nu cred ca se pune problema, nu intereseaza pe nimeni...
In primul rand multumesc pentru raspuns.
Cum spuneam si mai sus, am facut o adresa catre presedintele administratie si administrator in care ceream printre altele calcul detaliat al penalitatilor cerute acum,,,si bineinteles ca in raspunsul primit nu apare nici un calcul. Nu stiu exact cum a fost facuta impartirea penalitatilor.
In raspunsul primit de la Administrator:
- mentioneaza legea 198/1997 care culmea e abrogata, conform careia calculeaza majorari de intarziere cuprinse intre 0,08-0,2%,
- faptul ca Apaterm a actionat in judecata asociatia de proprietari
- si ca in urma Sentintei Judecatoresti 6558/233/2008 definitiva a fost obligata la plata penalitatilor pentru perioada 2005-2008
Ce as mai putea face acum? Ce solutie exista? Eu ii demonstrez in scris ca nu are dreptul sa-mi ceara aceste penalitati, dar la ce foloseste daca administratorul mi-a trecut deja in fisa personala aceasta datorie, ca si la ceilalti? Cine ar trebui sa plateasca de fapt aceasta penalitate?

Si altceva:
- eu stiu ca sentinta trebuie sa fie definitiva si irevocabila ca sa se aplice, in adresa scrie doar definitiva...poate nu stiu eu bine?
-daca sentinta e din 2008 si ne este adusa la cunostinta in decembrie 2010, nu s-au prescris sumele conform decretului167/1958? adica eu cred ca ar trebui sa platesc 2008-2010, deci maxim ultimii 3 ani??

Multumesc anticipat pentru raspuns.
In decembrie 2010 s-au afisat la avizier penalitati de plata aferente cheltuielior de intretinere pentru perioada 2005-2010. In urma adresei facute catre administrator in care invocam Decretul 167/1958 privind prescriptia extinctiva (mentionez ca in aceasta perioada nu s-au mai calculat s-au afisat vreodata penalitati), am primit raspuns ca acest Decret este abrogat, deci nu este valabila perioada de 3 ani de prescriptie si in plus prin Sentinta Judecatoreasca din 2008 definitiva(nu scrie si irevocabila), asociatia este obligata la penalitati de catre furnizorul Apaterm.
Intrebarea mea ar fi daca Decretul este abrogat?desi eu nu am gasit ceva in sensul asta...si daca administratorul ne mai poate cere acesti bani acum prin afisare la avizier pentru prima data in 2010, pentru perioada 2005-2007?nu este prescrisa datoria pentru mai mult de 3 ani daca nu ne-a fost adusa la cunostinta pana acum?
Am obtinut CIF in data de 19.03, iar Registrul Jurnal de Incasari si Plati a fost inregistrat la Adm Fin in luna aprilie.
Intrebarea ar fi: in RJIP se inregsitreaza cheltuielile efectuate inainte de obtinerea CIF si veniturile incasate in ianuarie, feb, martie??
in primul rand multumesc mult pentru raspunsuri !

vreau sa renunt la cota parte obtinuta in urma succesiunii facute acum 10 ani, ca sa ma pot incadra in conditiile impuse de legea "Prima casa" de a nu avea in proprietate o casa la data aplicarii la acel program (momentan nu stau in casa respectiva si nici nu voi sta, a fost o optiune gresita de a nu ceda mamei de la inceput)

ce inseamna partaj voluntar? ce presupune asta? mentionez ca succesiunea a fost facuta acum 10 ani, exista certificatul de mostenitor.se mai poate face in acest caz partaj voluntar?
intrebarea era daca exista o alta modalitate decat donatie sau cvc, ambele fiind anevoioase si costisitoare
Buna ziua,
In urma cu 10 ani in urma decesului tatalui meu am dezbatut mostenirea pentru casa, in urma careia am obtinut eu, mama si sora mea o cota parte, prin certificat de mostenire.
Acum am vrea sa renuntam si eu si sora mea in favoarea mamei. Intrebarea ar fii: prin ce modalitate s-ar putea face lucrul acesta cat mai ieftin si mai simplu. Am inteles ca donatia si vanzarea ar costa cam la fel, iar pentru donatia ar trebui si intabulare si cadastru, ceea ce ar fii destul de complicat.