avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Activitate andreirvs

Activitate andreirvs

Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Am inteles ca vor fi spete usoare, asa ca pentru stagiari :) sper...
Eu ma astept la civil la urmatoarele: actul juridic, nulitate (desi s-a dat si in 2010), obligatii (fapt juridic izv de obligatii, mod, transf obligatiilor, garantarea obligatiilor) si ceva din contracte sau succesiuni (chestii generale) - Nu toate :)
La procedura civila - ceva din actiune civila (ptr ca presimt ca au ei o boala sa dea din asa ceva), competenta teritoriala, prorogare comp, prima zi de infatisare, cai de atac ordinare si extraordinare (sper sa nu dea si executare ca nu o prea suport :) )

Sper sa fie asa....:)
Ba da, obiectul material poate fi doar un pun imobil...
In cartea lui Mihail Udroiu (ptr pregatirea la INM) am dat de asa ceva si mi-a trezit interesul...oricum la INM se astfel de diferentieri, carora la o prima lectura nu le acorzi atentie (in public si gata :) )
Probabil in 2 - 3 zile...o sa urmeze contestatiile si apoi cei care trec in faza a doua.
Vedeti ca exista diferenta intre "loc public" si "in pulbic"...Spre exemplu, in cazul talhariei, prima varianta agravata se refera la fapta savarsita "intr-un loc public", pe cand in cazul omorului calificat, C.pen. face referire la fapta savarsita "in public."
Art. 152 explica doar ce inseamna in public. (doar lit. a) si b) sunt cazuri, cand fapta poate fi comisa si in public, dar si in loc public)

Oricum, c) e varianta corecta...pentru ratiunea de mai sus:)
Nu foarte multi autori au reactualizat editiile anterioare, dupa ce codul a fost modifcat (L.202/2010), asa ca este foarte util un CPC actualizat.
De asemenea, incercati sa stiti foarte bine partile esentiale - definitii, conditii, efecte, etc - au punctajul cel mai ridicat, iar apoi pe seama acestora sa dezvoltati.

;)
Salutare,

Eu v-as recomanda ca la procedura civila sa combinati Boroi&Ciobanu cu Tabarca, pentru rezultate optime:) Mie imi place Les, pentru ca contine unele informatii excelente de drept comparat.
Mai aveti in vedere si cartile asa zise sinteze de pregatire pentru examenul de barou. Am dat anul trecut si la OEPA, baremul era "parca" copiat din cartile sinteze....aveti grija si aruncati un ochi si pe acolo.

Multa bafta la invatat!
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
maria1988 a scris:

Cum poate spune cineva bravo lor ca au folosit cai oculte in conditiile in care s-a "latrat" timp de o saptamana jumatate ca Baroul este incorect! Nici eu nu sunt fericita cu notele de la oepa si civil, dar asta este, traim intr-o tara in care desi oamenii acuza sus si tare SISTEMUL, la nici trei ore dupa ce s-au vazut cu sacii in caruta (pe cai oculte/drepte/pur noroc) spun ca nu conteaza ca altii si-au rezolvat probleme pe cai oculte! Felicitari Baroului...si spun asta cu inima deschisa! Traim in Romania...si 99% din populatie stie si actioneaza in consecinta! Asta cred ca spune totul! Felicitari tuturor celor care au luat prin munca proprie, nervi, oboseala, consumare fizica si psihica! Acestia sunt oamenii care merita cu adevarat si care din pacate sunt din ce in ce mai putini...restul...."latra"!

Noi ne spunem dezamagirile aici, supararile, iar Baroul va merge inainte...Un pic de control asupra acestui examen din exterior nu ar strica.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
proastasatului a scris:

radu_bucur a scris:

felicitari tuturor celor care au promovat examenul in urma contestatiilor.ma bucur pentru fiecare dintre voi.

pentru cei care se vazusera intrati si sareau cu sfaturi de genul "puneti mana pe carte" n-am decat un singur gand si anume: kiss my white proud ass!!

Bravooooooooooo Felicitari

Eu nu am intrat. Dar voi continua in instanta. Aceasta este convingerea mea.

ne vedem in instanta!

BRAVO tuturor care lupta pentru cauza lor...Daca sti ce ai scris, daca sti ca nu meriti atat...mergi de gat cu ei pana in panzele albe. BRAVO celor care au luat, cei care au muncit pentru rezultat.
A fost un examen JALNIC din toate pct de vedere...RUSINE BAROUL BUCURESTI - NU SUNTETI IN STARE SA RESPECTATI PROPRIILE DECIZII SI HOTARARI....RUSINE!
Va fi greu in instanta (aproape vei ajunge sa te lupti cu morile de vant), dar nu imposibil...MULTA BAFTA SI RABDARE!