Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: bunica mea (88 ani, cu boala Alzheimer) detine un teren pe care eu (nepoata) as dori sa construiesc o casa (pe o parte de teren). Bunica are un fiu (tatal meu), unicul mostenitor si eu mai am o sora.
Cum as putea sa construiesc o casa pe numele meu si al sotului, fara probleme ulterioare? Care ar fi solutia legala? Ar putea bunica sa faca un contract de donatie pe bucata de teren pe care se va construi casa (ma gandesc ca va trebui parcelata)?
Va multumesc!
O persoana juridica din Ro (denumit x) inregistratat in scopuri de TVA in Ungaria trebuie sa refactureze (pj x a primit o factura cu TVA de la un furnizor din RO) o vinieta RO (taxa de drum). Mentionez ca autoturismul apartine unei persoane juridice din Ungaria (denumit y), acesta fiind folosit in Ro de catre un angajat al pj x, cu scopul de a transporta angajatul din Ungaria in Ro.
PJ x trebuie sa refactureze catre pj y cu sau fara TVA? Va rog sa ma ajutati si cu articolul din codul fiscal.
Buna ziua,
As dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu o problema. As dori sa achizitionez un apartament. Anuntul suna in felul urmator: "Cesionez contract de apartament situat ......si preluarea contractului pana in 12 ani cu posibilitate de prelungire,ratele lunare sunt fixe direct la proprietar". Ce presupune acest lucru? De ce acte sunt nevoie? La ce lucruri sa fiu atenta (dpdv juridic)? Nu prea inteleg acest termen de cesionare contract. #-o
Va multumesc pentru ajutor.